Massakre på Arbejdstilsynet afværget

7. nov 2009
Nedskæringer taget af bordet efter opråb fra medarbejdere

Regeringens store nedskæringer på Arbejdstilsynet ville have forringet kontrollen med arbejdsmiljøet med risiko for flere alvorlige arbejdsulykker. Men nu er besparelser for 50 millioner kroner taget af bordet efter aftale mellem Dansk Folkeparti, de Radikale, Socialdemokraterne og regeringen.

"Jeg er mægtig tilfreds," siger direktør i  Arbejdstilsynet Jens Jensen.

Der bliver dog stadig op mod 33 millioner mindre til Arbejdstilsynet næste år. Men det får ikke Jens Jensens smil til at stivne.

"Aftalen giver os mulighed for at fortsætte vores indsats i de brancher, der er særlig truet af nedslidning," forklarer han om pengene, der bliver taget fra den såkaldte Forebyggelsesfond.

Frygtede flere ulykker

Det var en del af regeringens finanslovsforslag, at Arbejdstilsynet skulle spare i alt 83 millioner kroner. Som omtalt i Avisen.dk har medarbejdere i Arbejdstilsynet  under forhandlingerne advaret mod, at nedskæringerne ville gå ud over arbejdsmiljøet - og at vi ville se flere alvorlige arbejdsulykker.

Men nu er stormen tilsyneladende udeblevet.

"Jeg er rigtig glad for, at vi kan fortsætte Arbejdstilsynets særlige indsats mod nedslidning," siger Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Torben Hansen.