Efter et groft tyveri på Herlev Hospital tager sygehuset nu nye tiltag i brug for at komme kriminalitet til livs. (Arkivfoto) Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Maskerede tyve stormer dansk hospital: Nu tages vagter i brug

16. mar, 13:31
Maskerede tyve stormer akutmodtagelsen på Herlev Hospital for at fingrene i sprit og ansigtsmasker.

Det var noget af et chok for de ansatte på akutmodtagelsen på Herlev Hospital, da tyveknægte natten til fredag den 13. marts stormede afdelingen for at få fat på sprit og ansigtsmasker, skriver eb.dk

LÆS OGSÅ: Håndsprit og udstyr forsvinder - Nu tager hospitaler konsekvensen

Tre gerningsmænd indtog akutmodtagelsen, mens en fjerde forblev i flugtbilen under det grove tyveri. 

- Klokken 00.51 natten til fredag modtog vi anmeldelse fra Herlev Hospital om, at tre mænd iført maskering havde været inde på hospitalet og havde stjålet håndsprit. De tre mænd var væk, da vores patrulje kort efter ankom til stedet - men vi har registreringsnummer på deres bil og videoovervågning fra stedet og efterforsker sagen. Vi hører meget gerne fra vidner, der har info om sagen, skriver Københavns Vestegns Politi til Ekstra Bladet og tilføjer:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Jeg kan i øvrigt oplyse, at vi de seneste dage har haft øget patruljering omkring hospitalerne i vores område.

Til Ekstra Bladet fortæller flere kilder om den voldsomme episode, der fandt sted på afdelingen. Selve tyveriet varede dog ikke længe, da gerningsmændene rev alt ned på deres vej og kørte væk i flugtbilen, der ventede ved udgangen. Herlev Hospital har nu taget nye drastiske skridt ved at indsætte vagter ved sygehusets åbne indgange. 

De nye tiltag sker med henblik på at sikre, at hospitalet har de nødvendige hjælpemidler under coronakrisen. 

- Baggrunden for at låse dørene er dels at værne om vores medarbejdere, som har meget travlt og arbejder meget koncentreret. Dels at forhindre, at folk, som ikke har noget at gøre på hospitalet, kommer ind og stjæler håndsprit og andre nødvendige produkter, hvilket vi har set et par eksempler på, udtaler vicedirektør Jan Toftholm i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Over 1000 danskere fanget i Marokko - Nu er der hjælp på vej

Herlev Hospital er dog ikke det eneste sygehus, som har taget nye foranstaltninger i brug. Gentofte Hospital har nemlig også valgt at indsætte vagter og låse stort set alle døre på matriklerne for at forhindre tyveri af blandt andet håndsprit og skabe tryghed for personalet.