Kronprinsesse Mary ankommer her til konferencen Copenhagen Fashion Summit i København sammen med direktør Eva Kruse, som er drivkraften bag konferencen, som tæller 38 nationer. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Mary med opråb: "Akut behov for forandring!"

15. maj 2019
Deltagere fra 38 nationer fik at vide af kronprinsesse Mary, at de ikke fokuserer nok på bæredygtighed.

- Profit kan ikke blive ved med at være den primære måling for succes.

Sådan sagde kronprinsesse Mary ifølge B.T., da hun talte ved Copenhagen Fashion Summit i København. Kronprinsessen tilføjede:

- Vi er ikke kommet langt nok. Der er et akut behov for forandring. Fremskridtet går alt for langsomt.

LÆS OGSÅ: Firma til utilfredse ansatte: Sig op og få 66.500 kroner

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Konferencen tæller deltagere fra 38 nationer og er ifølge B.T. blandt verdens førende, når det kommer til bæredygtig mode, og kronprinsessen, som er protektor for topmødet, lagde ikke en dæmper på, da hun pegede på branchen, og sagde, at halvdelen af industrien ikke fokuserer nok på at blive bæredygtig.

Mary: Mit forbrug af tøj er stort

For nylig erkendte kronprinsessen i et interview med Modemagasinet In, at hun har et tårnhøjt forbrug af tøj. Ifølge en blogger brugte kronprinsesse Mary i 2018 knap 900.000 kroner på tøj.

- Jeg indrømmer, at mit forbrug af tøj er stort, hvilket hænger sammen med det liv, den rolle og det arbejde, jeg har. Men jeg kan gøre det bedre - og det arbejder jeg på, sagde hun blandt andet i interviewet.

I sin tale i DR's koncertsal sagde hun, at den indflydelse forbrugerne har på fødevareindustrien med krav om bæredygtige varer ikke kan overføres direkte til den måde, folk forbruger tøj på. Mode er ikke rationelt, sagde hun og slog fast, at man forbuger mode med følelserne, og at mode er en måde at udtrykke sig på.