En blogger har regnet ud, at kronprinsesse Mary i 2018 brugte knap 900.000 kroner på tøj, skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik bag kæmpe succes: - Det havde vi ikke forestillet os

Det gør, ifølge bloggeren, kronprinsessen til en af de dyreste prinsesser. Men det ved hun godt selv, siger hun i et interview med Modemagasinet IN.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

I interviewet har kronprinsesse Mary nogle "stærke holdninger til modeindustrien", men det har hun også til sig selv og familiens forhold til tøj.

- Jeg indrømmer, at mit forbrug af tøj er stort, hvilket hænger sammen med det liv, den rolle og det arbejde, jeg har. Men jeg kan gøre det bedre - og det arbejder jeg på, siger hun ifølge Ekstra Bladet i interviewet.

En af de ting hun gør med sit tøj er, at få det syet om og sat sammen på nye måder, fortæller hun:

- Jeg genbruger mit tøj. Ikke kun til officielle gøremål, men også privat. Jeg køber vintagetøj. Jeg får mit tøj syet om, og der er mange variationer. Nogle kjoler er gået fra lange til at være korte og fra at have lange ærmer til at være uden ærmer. Lange kjoler er blevet til en nederdel, og jeg mixer og matcher, så jeg får brugt mit tøj på nye måder.

Desuden holder hun børnene prinsesse Isabella, prinsesse Josephine, prins Christian og prins Vincent i kort snor, når det drejer sig om vasketøj.

Ifølge Ekstra Bladet forklarer hun børnene, at tøj holder længere, når det ikke bare bliver vasket efter at have været brugt én gang. Og så lærer hun dem om udledning af mikroplast og forbrug af vand.