Simon Kollerup med den nu tidligere erhvervsminister Rasmus Jarlov i baggrunden. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Raser over ny minister: ”En flyvende fuckfinger til erhvervslivet”

28. jun 2019, 08:26
Dansk Industri er fortrøstningsfuld i valget af 33-årige Simon Kollerup som erhvervsminister.

Iværksætteren Martin Thorborg giver ikke meget for den nyudnævnte erhvervsminister Simon Kollerups evner og retter en hård kritik imod ham.

LÆS OGSÅ: Rigmand raser over Mette F: "Ondskab og skidt for Danmark"

- I princippet er det en flyvende fuckfinger til erhvervslivet. Han er sikkert en dygtig mand. Men jeg synes, det er besynderligt, at man tager så vigtigt et ministerium og giver det til en mand, der ikke har nogen særlig tilknytning til det, han skal bestemme over, siger Martin Thorborg til DR.

Han er ikke den eneste, som er bekymret. Også Tine Thygesen, nu tidligere medlem af VLAK-regeringens iværksætterpanel, mener, at Simon Kollerup med et CV, hvor der står folketingsmedlem, konsulent i overborgmester Frank Jensens sekretariat, studentermedhjælper og pressechef, ikke vil kunne forstå, "hvad det er for nogle greb, vi bruger i erhvervslivet".

Til gengæld mener Dansk Industris erfarne direktør Tine Roed, at erhvervslivet samarbejde med Simon Kollerup nok skal gå:

- Jeg har i mange år arbejdet sammen med politikere. Unge, ældre, erfarne, mindre erfarne. Vi har altid formået at skabe et godt samarbejde. Det beror også på, at Dansk Industri er i stand til at fremstille de udfordringer, virksomhederne står over for. Så jeg er fuld af fortrøstning for, at det her samarbejde nok skal komme til at gå. Vi vil i hvert fald række en hånd ud, siger Tine Roed til DR.

Udover sin praktiske erfaring har 33-årige Simon Kollerup også en kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet stående på CV'et.

Dertil kommer erfaring som landbrugsordfører, fødevareordfører, dyrevelfærdsordfører, fiskeriordfører, miljøordfører og kommunalordfører.

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksens far: Ikke meget, der er større