Med kort varsel sker der et pludseligt chefskifte på en vigtig post i den danske fagbevægelse. I dag meddeler Konventums (LO-Skolen) bestyrelsesformand og formand for FH, Lizette Risgaard, at direktør Maria Hoffmann stopper med øjeblikkelig virkning. Det fremgår af en pressemeddelelse fra FH.

A4 Nu har været i kontakt med Marina Hoffmann, som ikke ønsker at kommentere på sin afgang. Hun afviser, at der skulle være tale om en fyring. 

- Jeg er indgået en aftale om, at jeg stopper som direktør for LO-Skolen, og det har jeg sådan set ikke flere kommentarer til, lyder det fra Marina Hoffmann.

Ifølge meddelelsen har Marina Hoffmann haft til opgave at få økonomien for LO-Skolen på rette kurs. Det har været nogle hårde vilkår at drive kursusvirksomhed samtidig med, at der skulle leveres en bæredygtig økonomi under et konstant stærkt pres. 

Det kræver ifølge FH-formanden kvinskarpe ledelsesmæssige prioriteringer.

- Der er nu brug for en anden ledelsesprofil med blandt andet kommercielle kompetencer, der kan føre os godt igennem de nødvendige forandringer, hvorved den opnåede positione ikke kun fastholdes, men styrkes, siger Lizette Risgaard.

Jens Bærentsen, tidligere direktør i Alka Forsikring, er udpeget som konstitueret direktør.