Marianne: Jeg har ventet på svar siden sommer

21. mar 2013, 10:44
Efter 15 måneder ventetid: Vi snupper din klage om nogle måneder! Jeg føler mig magtesløs, siger mor til pige med AsbergerSyndrom.

Der er gået 15 måneder siden Marianne afsendte sin klage til Det Sociale Nævn.

Hun klagede over, at Københavns Kommune ikke længere ville betale transportudgifterne for datteren, der har Asberger-Syndrom, når hun skulle i aflastning seks til syv gange om måneden.

Siden har hun forgæves kigget i postkassen.

I sommer fik hun besked om, at der ville gå yderlig et halvt år. Men i starten af januar lød svaret, at hun sandsynligvis vil få tildelt en sagsbehandler om nogle måneder.

Indtil videre har sagen altså ligget i bunken og ventet.

”Jeg er vred og frustreret over, at det kan tage så lang tid. Det er en udgift, der har at gøre med aflastning og med min datters handicap,” siger Marianne, da Avisen.dk interviewer hende i starten af februar.

Godt gået, betal selv!

Tidligere betalte kommunen for at datteren blev hentet i en taxa efter skole, når hun skulle i aflastning.

Nu har datteren lært selv at tage bussen, og så skal Marianne betale transporten.

"Jeg reagerer altså ikke på grund af den her ene sag. Det er på baggrund baggrund flere klagesager, jeg har haft. Ventetider er en slags mur, du altid møder,” siger Marianne.

Hun kæmper også for at få datteren ind på en efterskole. Det bliver anbefalet af datterens nuværende skole.

Socialforvaltningen har afslået at betale for støtte i fritidsdelen under opholdet. Det vil være afgørende for, om datteren kan begå sig godt socialt på efterskolen, mener Marianne.

Derfor har hun klaget over kommunens afgørelse. Men på det tidspunkt, hvor klagen bliver behandlet i Det Sociale Nævn, er det sandsynligvis for sent at få datteren ind på efterskolen.

32 uger?

Den gennemsnitlige ventetid i en klagesag i Det Sociale Nævn er ifølge Statsforvaltning Hovedstadens hjemmeside 32 uger.

”32 uger? Den holder jo ikke,” er reaktionen fra Marianne.

”På grund af min datters handicap, har jeg mange sager, der er havnet i Det Sociale Nævn. Ventetiden er en ting. Men sagen er ikke slut, når jeg får svar. Får jeg medhold, kan kommunen jo anke så skal den videre til Ankestyrelsen. Får jeg afslag, så anker jeg til Ankestyrelsen,” siger Marianne og fortsætter:

”Sagen kan også blive hjemvist. Så har jeg erfaringer med, at der kan gå flere år før sagen er afsluttet. Det slutter ikke, når nævnet træffer afgørelse, det er bare en del af ankesystemet.”

Marianne har ikke ønsket sit efternavn frem af hensyn til sin datter. Avisen.dk kender hendes rigtige navn.