Region Sjælland har kun fået tilknyttet 250 vikarer til dets eget bureau. Målet er 500. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix (arkiv)

Mangler 250 vikarer: "Jeg tror på det"

3. okt 2019
Region Sjælland jagter flere penge til sundhed. Et vikarbureau i regi af regionen skal løse en del af opgaven.

Region Sjælland vil sikre, at der altid vil være det nødvendige antal vikarer at trække på, og har derfor stoppet brugen af private vikarbureauer.

LÆS OGSÅ: Fjernsyn i 100.000 husstande går i sort

I stedet er der etableret et vikarbureau i regi af regionen, skriver TV 2 Lorry.

Målet er et fast korps på 500 vikarer, der kan træde til, når fastansatte sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter ikke kan arbejde. Men endnu er der kun tilknyttet halvdelen.

- Mange af dem, der har været ansat i de eksterne bureauer, skal måske lige se, at vi laver et eksternt vikarstop og faktisk mener det. Der er godt gang i rekrutteringen, så jeg tror på det, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) til tv-stationen.

I de senere år er udgifterne til vikarer eksploderet, og i 2017 var udgiften oppe på 189,7 millioner kroner.

Det svarer ifølge TV 2 Lorry til fire procent af den samlede lønudgift, men vikarbureauet skal ifølge regionsrådsformanden nedbringe vikarudgifterne, så der bliver flere penge til sundhed.

Heino Knudsen er ikke bange for, at regionens eget vikarbureau vil kunne løse opgaven, og at det vil blive nødvendigt fortsat at bruge eksterne bureauer.

- Jeg tror på, at vi kan løse det med det her setup. Det er en enorm stor omstilling, og jeg har forståelse for, at vi skal i gang. Det vigtigste for os er, at kvaliteten på afdelingerne er i roden, og at vi kan følge med, siger Heino Knudsen til TV 2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Derfor får prins Joachim lønforhøjelse