Debattør: "Det et problem, at man ser ned på dem, der aldrig sover"

3. jul 2020, 12:35

NOGLE INDIVIDER HAR, i løbet af hele deres barndom, ungdom og endda i det senere alderdom, haft en drøm om at være politimænd. Jeg var en af dem, indtil filmen en dag knækkede, og jeg blev meddelt en afvisning fra Politiskolen med henvisning til grundlovens §27.

LÆS OGSÅ: Ole hjælper kriseramte politibetjente: 'Det er vanvittigt, hvad vi oplever'

Anyway, jeg vil ikke græde modige tårer, men jeg vil påpege et alvorligt problem, der omhandler de tapre mænd og kvinder, der har viet deres liv til at være samfundsvogtere, nemlig politifolk. Dem vil jeg også kalde for Danmarks helte.

Vi kan under alle omstændigheder ikke tillade os at bebrejde dem, der udfører deres arbejde optimalt. Vi takker vores lærere og undervisere og elsker endda deres fag, hvis de er så søde mod os og hvis de hjælper også godt igennem vores uddannelser. Vi takker vores læger, når de i lyst og nød, tykt og tyndt yder en indsats for at redde vores liv. Vi kan nemt give håndkys - som et tegn på hyldest og ærbødighed - når de hårdtarbejdende sygeplejersker plejer os og drager omsorg for os.

Graden af grusomhed er stigende og alvorlig, når det handler om den disrespekt og modbydelighed, der rettes mod politifolk
Mohamad Alnabhan, studerende og debattør

DE, DER ULYKKELIGVIS bliver ramt af det værste, når de udfører deres arbejde på optimal vis, er de ivrige og ihærdige mænd og kvinder, der beskytter samfundet, nemlig politifolk.

Jeg har selv oplevet, da jeg delte mit ønske om at blive politibetjent med andre mennesker, at de undrede sig over, at man ønsker at være en del af den irriterende enhed, der findes i landet. Uden at komme ind på etniciteten på de usympatiske mennesker - da der var forskellige etniciteter - så er det et problem, at man ser ned på dem, der aldrig sover, for at værne vores sikkerhed.

LÆS OGSÅ: 56 tilfælde af vold og trusler: Men p-vagten Martin elsker sit job

Mange af mine venner og veninder, der tillige har haft en drøm om en karriere i politiet, har oplevet chikane og ondskabsfuldt drilleri fra andre mennesker, der nærmest hader alt, hvad politiet står for.

Nu er politifolk jo ikke de eneste ansatte, der bliver stalkede og tilsvinet, blot fordi de udfører deres arbejde korrekt. Der findes edderbroderemig mange offentligt ansatte, der bliver udsat for grusomheder, og jeg ved, at mange mennesker er superglade for vores dygtige politifolk, men graden af grusomhed er stigende og alvorlig, når det handler om den disrespekt og modbydelighed, der rettes mod politifolk.

Vi kan i det mindste ændre på aktindsigtsreglerne, så de ikke bliver misbrugt til de ondeste hensigter mod politifolk. Det er måske en lille tak vi kan give til vores samfundsvogtere
Mohamad Alnabhan, studerende og debattør

POLITIFORBUNDET SKRIVER i deres fagblad d. 30. juni 2020 om de forfærdelige tendenser, der er stigende, blandt dem, der udøver chikane mod politiet. Her bliver loven brugt mod selve politifolk, og det handler specifikt om anmodningerne om aktindsigt. Selv om der er sikkerhedstiltag, der bliver taget for at sikre politifolks sikkerhed, er der stadig en mulighed for chikane mod politifolks privatliv, og reglerne om aktindsigt gør det også muligt at nå frem til oplysninger om den ansattes navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønmæssige forhold og tjenesterejser jf. offentlighedslovens §21, stk. 3.

LÆS OGSÅ: For lokoføreren Jesper er konflikter en del af hverdagen: Fik skalle af Brøndby-tilhænger

Man kan godt kritisere offentlighedsloven, som er sat i verden for mere åbenhed og gennemsigtighed i den offentlige forvaltning, for at være en mørklægningslov på visse områder, men man kan aldrig tillade sig at acceptere den situation, hvor aktindsigterne jf. offentlighedsloven bliver misbrugt til chikane, også når der, ifølge offentlighedslovens §9, stk. 2, findes mulighed for at afvise at meddele aktindsigt, når det antages, at den skulle tjene et retsstridigt formål, som ifølge Politiforbundets juridiske chef, Stig Bertelsen, er en umulighed at bevise.

Vi kan i det mindste ændre på aktindsigtsreglerne, så de ikke bliver misbrugt til de ondeste hensigter mod politifolk. Det er måske en lille tak vi kan give til vores samfundsvogtere.