Manden er tiltalt for drabsforsøg ved Retten i Svendborg. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Skuddrama ved anholdelse: Betjent ramt

24. apr, 08:52
Det var lidt af et skuddrama, der udviklede sig, da en 53-årig mand skulle anholdes. Ved anholdelsen blev både den 53-årige og en betjent såret. Nu er manden blevet tiltalt for drabsforsøg.

En 53-årig mand er blevet tiltalt ved Retten i Svendborg for drabsforsøg. Den tiltalte havde ifølge Ekstra Bladet råbt, ”er I færdige nu” til 11 politibetjente, mens han skød med et haglgevær ud af vinduet fra 1. sal.

Manden havde forinden skudt mod en betjent med en riffel og ramt ham i højre arm.

LÆS OGSÅ: Forslag: Ansatte skal kunne angive chefen for coronasnyd

Episoden skete den 28. juli. sidste år, da politiet kom for at anholde manden på en adresse i Tåsinge.

Politiet var kommet, fordi en kvinde havde anmeldt manden for at slå hende i ansigtet og på kroppen og havde truet med at slå hende ihjel. Samme dag havde den tiltalte også skudt med en riffel fra sit hjem mod kvinden og to mænd.

Under anholdelsen blev den 53-årige såret, da han blev skudt i hovedet af en betjent. Men Ekstra Bladet har fået mandens advokat til at bekræfte, at han vil være i stand til at afgive forklaring.

LÆS OGSÅ: Kendt advokat advarer: Trods sygdom og død vil covid-19 ikke blive anerkendt som arbejdsskade

Anklageskriftet, som avisen har læst, giver indtryk af, at det hus, hvor manden blev anholdt ved, var spækket med våben. Der står, at der er konfiskeret en jagtriffel og et haglgevær, luft- og fjedervåben, 750 haglpatroner foruden to jagtgeværer, to rifler og en stor mængde ammunition.