I landsbyen Bonnet har en 50-årig mand blandt andet truet med tæsk med et baseballbat. Foto: Jumpstory (modelfoto)

Mand skræmmer borgere: Kaster med jernstænger

13. dec 2019
Borgerne i to vestjyske landsbyer står magtesløse tilbage, mens de chikaneres og trues af voldelige personer. Myndighederne hjælper dem ikke.

Hvor er myndighederne? Hvor er kommunen? Hvor er politiet? Og er der ikke nogen, der gør noget?

LÆS OGSÅ: Kirstines far slog hendes mor ihjel: Jeg kan stadig godt lide ham

Det stod højt på dagsordenen, da borgere fra to mindre samfund mødtes for at udveksle erfaringer, skriver TV Midtvest.

Selvom de to byer Bonnet og Troldhede ligger 90 kilometer fra hinanden i Vestjylland, står borgerne begge steder med frustrationer over personer, som hærger byerne og skaber utryghed.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Således kan de godt 200 borgere i landsbyen Bonnet berette om en 50-årig mand, som ifølge B.T. har overfaldet to personer og kastet jernstænger mod en tredje. Han har desuden slået ud efter en fjerde, truet med tæsk utallige gange - blandt andet truet med tæsk med et baseballbat og en motorcykelhjelm.

LÆS OGSÅ: Læge underkendte Susannes diagnose: Har aldrig mødt hende

I Troldhede er det en 49-årig mand, som jævnligt overfuser og truer, men fælles for borgerne er, at de føler sig svigtet af både politi, psykiatri og politikere.

- Jeg håber, vi sammen kan få råbt nogle politikere op på en eller anden måde. De skal indse, at det her virkelig er et problem. Det kan ikke være rigtigt, at det er os borgere, der skal stå med lorten, siger Jette Keller fra Troldhede til TV Midtvest.

Hun tilføjer, at de ikke får hjælp, når de henvender sig. Svaret er, at "de gør, hvad de kan", men det efterlader borgerne magtesløse.

- Hvis der ikke er andre, der vil tage initiativ til at få problemerne løst, så må vi jo selv gøre det, og jo flere vi er, jo større stemme har vi at tale med, siger Allan Berg fra Bonnet.

Der kom ikke en løsning på bordet ved mødet, men deltagerne fik udveklset erfaringer, fik luft for frustrationerne og måske vigtigst:

- Det er jo lidt befriende, at andre står i den samme situation, slog Allan Berg fast.

LÆS OGSÅ: Politifolk tiltalt: Dækkede over kollegas søn