Drabschef fortæller, at der gik fire dage, før politiet blev informeret om sagen. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix (arkiv)

Mand sætter ild sin ven: - En meget forfærdelig historie

8. feb 2020, 10:37
Efterforskningen af sag fra Lolland var lang tid om at komme i gang. 41-årige mand idømt seks års fængsel.

En sag om to venners opgør fik et skævt forløb, hvor blandt andet politiet var lang tid om at få gang i efterforskningen.

LÆS OGSÅ: Betjente rykker ud: Mand står bundet til træ

Det kom frem under retssagen, hvor en 41-årig mand blev idømt seks års fængsel ved Retten i Nykøbing Falster, skriver Folketidende.

Den 41-årige blev dømt for at sætte ild til sin 37-årige kammerat, som blev forbrændt på 50 procent af kroppen og lå i koma på Rigshospitalet. Forbrydelsen skete i en villa på Lærkevej i landsbyen Birket på Lolland.

- Det er en meget speciel og meget forfærdelig historie, siger Søren Ravn-Nielsen, drabschef fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Folketidende.

LÆS OGSÅ: TV 2-legende medicinerede sig selv med sprut

Drabschefen fortæller, at der gik fire dage, før politiet blev informeret om sagen.

- Havde vi hørt om det noget før, havde vi haft mulighed for at få en helt anden opstart på sagen, siger Søren Ravn-Nielsen til Folketidende.

Under retssagen blev politiet kritiseret for, at der gik to måneder, før gerningsstedet blev undersøgt, og ti måneder før den nu dømte 41-årige mand blev anholdt.

Hverken politiet eller ambulancepersonalet havde på gerningstidspunktet mistanke om, at der var sket en forbrydelse. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kom først på sagen efter en henvendelse fra Københavns Politi om, at der kunne være tale om en forbrydelse.

LÆS OGSÅ: Bizar nabostrid: Mand kapper naboernes strøm