Stranden Bellevue ved Aarhus blev i går lukket på grund af forurening med store mængder afføring. Foto: Kim Haugaard / Scanpix

Smed afføring i havet: Mand lukker populær badestrand

12. jun 2019
Tirsdag blev der øjeblikkeligt nedlagt badeforbud omkring Bellevue efter en kraftig forurening med afføring.

Tirsdag nedlagde miljøvagten i Aarhus Kommune øjeblikkeligt badeforbud på stranden i bydelen Risskov og hejste det røde flag omkring den populære badestrand Bellevue. 

Det skriver Aarhus Stiftstidende

Myndighedernes reaktion kommer efter en kraftig forurening med afføring forårsaget af en lokal beboer.

I stedet for at ringe efter en slamsuger til at tømme sin opsamlingstank med toiletaffald, fandt han nemlig på en anden løsning.

- Beboeren, der bor i en skurvogn, har trukket en slange fra sin opsamlingstank ud til en regnvandsrist i vejen, hvorefter han har pumpet tankindholdet ud i regnvandsystemet, som løber direkte ud i bugten, og dermed har han forurenet badevandet, fortæller driftsleder Ole Pedersen fra Aarhus Vand til Aarhus Stifttidende. 

Aarhus Vand sendte straks en slamsuger til stedet, da forureningen blev opdaget. Og den har kunnet suge en del af det op.

- Men der skal jo ikke meget til for at give alt for høje bakterietal. Men det er selvfølgelig ikke tilladt. Om det giver en bøde, må være en sag kommunens miljøvagt og politiet at afgøre, siger driftschefen.