20200828104900390_1000
Syd- og Sønderjyllands Politi anholdt torsdag eftermiddag en 45-årig mand, der mistænkes for at have begået en voldtægt. De nærmere omstændigheder omkring voldtægten kendes ikke. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mand fængslet for voldtægt af lille pige

28. aug 2020, 16:30
Efter en anmeldelse om voldtægt blev en 45-årig mand anholdt af politiet. Han stilles for en dommer fredag.

En dommer i Esbjerg har fredag bestemt, at en 45-årig mand fra Vejen-egnen skal fængsles i foreløbig fire uger på baggrund af en sigtelse om voldtægt af en mindreårig pige.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, men Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser dog, at den sigtede nægter sig skyldig i de rejste sigtelser.

Politiet oplyser efter grundlovsforhøret, at man ikke vil fortælle yderligere om sagen. Det begrunder man i hensynet til den forurettede og den videre efterforskning.

Det fremgår imidlertid af rettens oplysninger om grundlovsforhøret, at offeret er et barn under 12 år.

Seksuelle overgreb i form af samleje eller andet seksuelt forhold end samleje med et barn under 12 år anses i straffeloven altid som voldtægt, også selv om der ikke er anvendt vold eller trusler om vold.

Den 45-årige mand blev anholdt torsdag eftermiddag, og nægter sig altså skyldig. Han har ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi også valgt at kære dommerens afgørelse til Vestre Landsret.

Landsretten skal derfor i de kommende dage tage stilling til, om grundlaget for byrettens afgørelse holder.

/ritzau/