Mand fastklemt i samlebånd en hel nat

4. aug 2008
En 46årig norsk mand måtte vente en hel nat på at få hjælp, da han fik hånden fastklemt i et samlebånd på et kartoffelfabrik i Norge.

Det kan være farligt at være alene på arbejde.

Det måtte en 46-årig norsk fabriksmedarbejder sande i weekenden. Da manden ved 22-tiden fredag aften skulle rense et samlebånd på den norske kartoffelfabrik Jæren i Rogaland i Norge, fik han sin hånd i klemme. Det skriver det norske dagblad Aftenbladet.

En hel nat måtte manden vente, før kollegaerne kom ham til undsætning. Manden blev kørt på hospitalet med skader i hånden, men har det efter omstændighederne godt.

Ulykke skal undersøges

Rengøring er en vigtig del af arbejdsopgaverne på kartoffelfabrikken, men bør ikke udføres medmindre, der er flere på arbejde.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Vi har skriftlige foranstaltninger, der skal følges ved rengøringsarbejde. I begyndelsen af aftenen skal der være fire på arbejdet. Derefter bliver mandskabet halveret. I dette tilfælde er der sket et brud på vores rutiner, fordi der kun var én medarbejder til stede, siger Morgan Hobberstad, som er driftsleder hos den norske kartoffelproducent til Aftenbladet.

Politiet og Arbejdstilsynet vil nu undersøge eventuelle brud på sikkerheden hos kartoffelproducenten, der ellers kun tidligere har oplevet småulykker.

- Maskinen skal være i gang for at kunne rengøres. Der er med andre ord ikke tale om en forglemmelse. Vi har tidligere været udsat for ulykker, men mig bekendt har fabrikken aldrig været udsat for så alvorlig en ulykke, at Arbejdstilsynet ville se på sagen, siger driftleder Morgan Hobberstad til Aftenbladet.

Kartoffelproducenten vil nu kigge på, hvilke foranstaltninger, der skal tages, så en lignende ulykke ikke sker igen.

faktaboks