En 46-årig mand er blevet dømt til otte års fængsel for et voldsomt drabsforsøg. (Arkivfoto) Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix

Mand fængslet for brutalt drabsforsøg - skød offer i ansigtet med oversavet jagtgevær

26. maj 2020, 12:43
Mandag blev en 46-årig mand idømt otte års ubetinget fængsel for at have forsøgt at dræbe en 40-årig mand ved at skyde ham i ansigtet og i lysken med et oversavet jagtgevær.

Episoden skete i januar sidste år på den 40-åriges adresse i Hadsten. Den 40-årige var kærester med den 46-åriges ekskone, og det var nogle uoverensstemmelser i den forbindelse, der førte til, at den 46-årige pludseligt troppede op bevæbnet med et oversavet jagtgevær, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten. 

LÆS OGSÅ: Berømt rigmand er død

Han pegede skiftevis geværet mod den 40-årige og hans 43-årige kammerat, der også befandt sig på adressen. Herefter pegede den 46-årige geværet direkte mod den 40-årige og udtalte ”jeg slår dig ihjel”, hvorefter han fra cirka fire meters afstand affyrede et skud mod den 40-åriges hoved.

Skuddet ramte et køleskab tæt på den 40-årige, der blev ramt af hagl i ansigtet og faldt ned på gulvet. Mens han lå på gulvet, gik den 46-årige hen til ham og skød ham igen – denne gang i lysken fra kort afstand. 

"Det lykkedes den 40-årige at flygte ud af huset på en gårdsplads, hvor den 46-årige igen skød mod den 40-årige og slog ham flere gange i hovedet og på kroppen med geværet," skriver politikredsen i rapporten og tilføjer senere:

"Den 43-årige fik ringet til politiet, der kort efter ankom til gerningsstedet og påbegyndte behandling af den 40-årige, der var ramt af flere skud. Han havde pådraget sig alvorlige skader, som uden den rette behandling kunne have medført livsfare. Han mistede synet på det ene øje og fik varige mén i benet."

Cirka 45 minutter efter skuddene lykkedes det dog Østjyllands Politi at anholde den 46-årige i Hasselager ved Aarhus. 

Den 46-årige blev også dømt for at have tildelt den 43-årige kammerat flere slag i hovedet og på kroppen med geværet. Kammeraten blev efterfølgende behandlet for sine skader på sygehuset. 

LÆS OGSÅ: Kædedirektør stopper - startede som flaskedreng