Mand! Du overser kollegaens sexflirt

18. okt 2010
Mange mænd opdager aldrig, at deres kvindelige kollegaer søger en hed flirt. Læs sexologens råd.

Ærgerligt.

Især unge mænd fatter slet ikke, at deres kvindelige kollegaer forsøger at score dem, så de går glip af frække flirts og saftig sex.

Mændene magter nemlig ikke at afkode kvindernes ellers ret tydelige flirte-signaler, fortæller sexolog Tanja Glückstadt.

Søde-generte smil

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Hun bekræfter resultatet af en ny tysk undersøgelse fra Elitepartner, der viser, at op imod 4 ud af 10 mænd slet ikke opdager kvindernes søgende blikke, blafrende øjenvipper og søde-generte smil, der kan være en invitation til en flirt - med alt, hvad det kan føre til.

"Kvindens flirt er følelsesbetonet: Signalerne er søde, afdæmpede og forsigtigt indbydende modsat manden, der er lystbetonet, håndfast og nærmest kropslig," siger Tanja Glückstadt.

"Derfor læser manden ofte ikke kvinden: Han tror fejlagtigt, at hun som ham, ville være meget direkte, hvis hun ønskede kontakt."

Derfor føler kvinderne sig ofte afvist.

Læs: Mand! Sådan lurer du om hun flirter

Alderen afgørende

Jo ældre mændene bliver, jo bedre bliver de til at lure, at noget frækt kan være under opsejling.

Mens 42 procent af de 18-29-årige mænd døjer noget så gevaldigt med at fatte en hentydning, gælder det, ifølge undersøgelsen, kun hver fjerde af de 55-årige mænd.

Amerikansk forskning offentliggjort i tidskriftet Psychological Science bekræfter, at mange mænd er så godt som uimodtagelige overfor kvindens forførelsesteknikker. Til gengæld er mænd gode til at misforstå kvindens flirt som en venlig gestus – og de misforstår rask væk en venlig gestus som en flirt.