Arkivfoto. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Mand dræbte veninde og tog billeder af liget

9. dec 2019
En sag om et knivdrab i Randers er endt med, at den tiltalte har erkendt sin skyld og er idømt 12 års fængsel.

Noget gik galt en dag i april, da en mand besøgte en 25-årig kvindelig bekendt i hendes lejlighed i Randers.

Besøget endte med, at kvinden blev dræbt af knivstik i brystet, halsen og ryggen. Mandag har manden - Michael Patrick Krogsgaard - erkendt drabet.

Han er i forlængelse heraf blevet idømt 12 års fængsel ved Retten i Randers.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Foruden drab er Michael Patrick Krogsgaard fundet skyldig i usømmelig omgang med lig, da han efter drabet slæbte liget ind i en brusekabine og tog billeder af det.

Tilmed er han blevet dømt for tyveri, da han stjal flere af kvindens ejendele fra hendes lejlighed, efter at hun var afgået ved døden.

- De to havde et forhold til hinanden, men noget gik skævt, og det fik den 32-årige til at tage en kniv og tildele kvinden knivstik i brystet, halsen og ryggen, skriver anklagemyndigheden.

Den tiltalte nægtede sig skyldig - lige indtil sidste retsdag, hvor han altså erkendte at have forårsaget venindens død, fortæller anklager Jacob Gents.

Han er tilfreds med sagens udfald.

- Det er altid en konkret afvejning, men jeg er tilfreds med de 12 års fængsel, siger Jacob Gents.

- Der er tale om et voldsomt drab, hvor den 32-årige gentagne gange stak offeret med en kniv og tilmed skar flere gange i hende, efter hun var død.

Kort efter drabet kontaktede Michael Patrick Krogsgaard en ven og fortalte ham, at han havde gjort "noget dumt" ved kvinden.

Dagen efter tog hans ven kontakt til politiet, som sendte en patrulje til offerets lejlighed. Her fandt betjentene liget i et badekar.

Ved politiets ankomst opholdt gerningsmanden sig i lejligheden. Han forsøgte at slippe væk, men blev anholdt.

Manden var vendt tilbage til kvindens lejlighed dagen efter drabet, hvor han med en kniv skar flere gange i liget og overhældte det med motorolie.

Michael Patrick Krogsgaard modtog dommen.

/ritzau/