Man kan ikke plukke en død høne

13. apr 2011, 17:01
Pædagog Nina Tønnes stemte også ja. Ikke fordi hun er tilfreds. Men hun tror ikke, de kunne få en bedre overenskomst i år.

Hun er ikke tilfreds, men man kan ikke plukke en død høne, mener Nina Tønnes, der også stemte ja til overenskomsten.

Hun er pædagog i en klub i Høje Taastrup, hvor chefforhandler Michael Ziegler fra KL er borgmester.

”Markedet er i bund lige nu. Men markedet er på vej op. Det bliver jeg ved at tro på, og det kan vi også se omkring os med faldende arbejdsløshedstal,” siger Nina Tønnes.

Hun er optimistisk og mener, at de offentligt ansatte kommer stærkt igen ved de næste overenskomstforhandlinger om to år.

”Nu har vi støttet op og båret i flok, mens det var hårde tider, og så forventer jeg også, at vi bliver kompenseret, når det går godt igen,” siger hun.

I mange fagforborbund har stemmmeprocenten ligget helt nede på en tredjedel. Nina Tønnes har også talt med en del, der ikke har stemt.

”Det er en anden måde at sige nej på. Det er det, jeg hører omkring mig. Men hvis vi stemmer overenskomsten ned, skal vi bare til at strejke og blive lockoutet. Og vi tror ikke på, at der er mere at komme efter. Man kan ikke plukke en død høne,” siger

Når der alligevel var over 90 procent der stemte ja både i Bupl og i andre fagforbund, så mener Nina Tønnes, det skyldes, at man ikke kan se alternativet.

”Jeg har selv stemt ja, fordi jeg mener, det er det rigtige at gøre lige nu som verden ser ud. Men det er ikke det samme som, at jeg er tilfreds med resultatet. Citronen er presset. Vi har kæmpet mod nogle hårde bananer i KL,” siger hun.