Malerformand: Fjern fradraget for de gule forretninger

24. sep 2019

NU HVOR DE BORGERLIGE ikke længere har regeringsmagten, skal de finde på noget andet at bruge deres tid på. Og når de så ikke slås indbyrdes, langer de i stedet ud efter den etablerede fagbevægelse og dens medlemmer.

De står som gale hunde med fråde om munden med påstande om at forsvare befolkningens ret til at organisere sig i den fagforening, de nu lyster. De er ikke sene til at bruge ord som ’mafiametoder´ og ’voksenmobning’. Og jeg kan forstå, at en stor del af disse borgerlige føler sig krænket dybt ind i deres sjæl på vegne af de ’forurettede’.

LÆS OGSÅ: Kendt sanger hylder arbejdsmiljørepræsentanter med ny sang: I skaber fremskridt

Og ja, i Danmark har vi et frit fagforeningsvalg. Men det er stærkt forfejlet at tro, at de gule fagforretninger som Krifa, Ase og Det Gule Hus er en del af vores fagbevægelse – og dermed en valgmulighed.

Fradrag gives til medlemmer af samfundsgavnlige foreninger. Men her brillerer de gule foreninger med fraværet af gavn
Hans Martin Andersen, formand for Malernes Fagforening Midtjylland

Om det er uvidenhed eller arrogance fra de borgerliges side, er aldrig til at vide. Men efter min mening er det ikke raketvidenskab, at forretninger som de gule, der benægter retten til konflikt mellem arbejdsgivere og lønmodtagere, ikke er en del af vores fagbevægelse: De benægter jo hele kernen i den danske model!

Af en eller anden grund er det dog lykkedes de gule at fremstå som en del af fællesskabet. I virkeligheden er de modspillere og ikke medspillere til den danske model. De undergraver dagligt de faglige fællesskabers sammenhold og resultater. Og ikke nok med at de nasser på fællesskabernes opnåede resultater, så nyder de også godt af et, efter min mening, fuldstændigt uberettiget skattefradrag.

LÆS OGSÅ: Formand: "Tillids­repræsentanterne i lufthavnen gør et fuldstændig fantastisk stykke arbejde"

Det betyder, at deres kunder får skattefradrag for deres indbetalte kontingenter på lige fod med medlemmer af overenskomstbærende fagforeninger. Det er helt galt.

Fradrag gives til medlemmer af samfundsgavnlige foreninger. Men her brillerer de gule foreninger med fraværet af gavn.

Det er på tide at bede den nye arbejdervenlige regering om at sikre, at fagforeningsfradraget netop kun er for fagforeninger.