Uden_navn
Malene Elrond har flere gange oplevet at skulle vende tilbage til arbejde efter at have mistet en kær. Foto: Privatfoto

Malene har mistet flere kære: 'Det bliver tacklet meget forskelligt på arbejdspladser og blandt kolleger'

11. mar 2021, 06:05
Der er stor forskel på, hvordan arbejderpladser tackler dét, at en kollega mister en kær. For 65-årige Malene Elrond har et langt arbejdsliv budt på flere forskellige oplevelser som efterladt. Ifølge hende er sorgpolitikker en god idé.

65-årige Malene Elrond ved noget om, hvad det vil sige at vende tilbage til arbejdet efter at have mistet en kær. Et langt arbejdsliv har medført, at hun flere gange har været det igennem.

Det er hårdt hver gang, og vigtigheden af en god håndtering på arbejdspladsen, når hverdagen igen melder sig, er ikke til at komme udenom.

LÆS OGSÅ: Kolleger skal turde tale om døden: 'Vi lader som om, vi ikke har set vedkommende for at undgå at tale om døden'

Derfor er hun glad for, at Det Nationale Sorgcenter og TrygFonden nu sætter fokus på at få brudt tavsheden omkring sorg. Det er der behov for, mener hun.

- Det er utroligt vigtigt, fordi de allerfleste mennesker ikke ved, hvad de skal gøre, når en kollega mister. Hvis der så tilmed ikke er en tradition omkring det på arbejdspladsen, så bliver det jo overladt til tilfældighederne, siger hun.

Selv har hun overordnet haft gode oplevelser med kollegers håndtering, men det skyldes måske i høj grad også Malene Elronds egen måde at være på.

- Jeg har generelt oplevet at blive set, men jeg har også selv være opmærksom på at få den opmærksomhed ved at åbne op og tale med kollegerne om det, siger hun.

Sorgpolitikker

Sådan er det dog ikke for alle, og netop derfor er det en god idé at udarbejde egentlige sorgpolitikker på arbejdspladser. På den måde får ledelsen og medarbejdere et kodeks at gå ud fra, når det ulykkelige sker.

- Det bliver tacklet meget forskelligt på arbejdspladser og blandt kolleger. Jeg synes, det ville være rigtig godt, hvis man havde nogle guides og politikker for det her. For nogle vil gerne tale meget om det, mens andre har behov for ikke at tale om det, siger hun.

Vi skal lære at tale om de her ting. Det dur ikke, at vi efterlader hinanden alene med sorg
Malene Elrond

Sidste sommer mistede Malene Elrond sin bror meget pludseligt. I den situation havde hun brug for støtte. Det fik hun - indtil det hele blev hverdag igen.

- Det lille team, jeg arbejder i, sendte blomster til mig. Og da jeg kom tilbage, der brugte vi tid på at tale om det. Men ret hurtigt efter, så kom det til at handle om arbejde igen, fordi kollegerne jo var videre i processen, og de kunne måske ikke se på mig, at jeg stadig var ked af det, siger hun og slår fast:

- I sådanne situationer skal man være utrolig stærk selv.

Malene Elrond kan godt genkende det, at man som kollega kan opleve andres sorg som værende svær at forholde sig til.

LÆS OGSÅ: Sådan skal du forholde dig, hvis din kollega har mistet en kær

Men uanset hvor svært det end måtte være, og hvor akavet det for nogle kan føles, så skal sorg være noget, vi tør tale om og spørge ind til, mener hun.

- Vi skal lære at tale om de her ting. Det dur ikke, at vi efterlader hinanden alene med sorg. Vi skal blive bedre til at åbne op og til at blande os i hinanden. Sorgpolitikker på arbejdspladser er et godt sted at starte, siger Malene Elrond.