Maja på 16 år fik frække jobtilbud

8. maj 2011, 22:45
16årig skolepige fik tilbudt penge for et frækt engangsjob, da hun søgte efter fritidsjob på nettet.

”Jeg er færdig med at have jobannoncer på den måde. Jeg er egentlig ret skræmt af, at der er så mange mennesker der skriver sådan noget til piger,” siger Maja.

Hun er 16 år gammel og er netop ved at færdiggøre 9. klasse.

Hun vil stadig gerne have et job som babysitter, og hun er stadig åben for flere muligheder, sådan som hun skriver i sit jobopslaget. Hun er bare ikke interesseret i de tilbud, som hendes jobannonce på Annoncelisten.dk indtil videre har givet hende.

På trods af, at hun i sin jobannonce specifikt understreger, at hun ikke er interesseret i seksuelle henvendelser, er det netop, hvad hun har modtaget. Fire styk siden hun lagde sin annoncen ud 24. april.

Et frækt engangsjob

En af de personer, der henvendte sig på Majas jobannonce var en mand, der beskrev sig selv som en ’slank og nydelig fyr i tyverne’. Han ledte efter ’frisk ung kvinde’, der ville tjene nogle tusinde kroner ved at vise sin ’smukke krop frem’.

’Det er kun for sjov, så der skal ikke tages billeder eller noget,’ skrev manden, der gerne betalte for togbilletten til København.

En anden henvendelse kom fra en mand fra Slagelse. Han mente ikke, at Maja skulle forvente sig at få et job, når højtuddannede som han selv måtte slås med arbejdsløshed. Han ville dog gerne hjælpe og tilbød et ’frækt engangsjob’.

Derudover fik Maja to henvendelser i samme boldgade, men de er allerede slettet igen fra Majas indbakke.

Ville prøve nettet

Maja har haft tre jobannoncer på nettet. På de første versioner lagde hun billeder ud af sig selv. Her fik hun lige så mange seksuelle henvendelser. Den seneste var uden billeder og med en tekst, der tydeligt gav udtryk for, at hun søgte et seriøst fritidsjob. 

‘Mit navn er Maja, jeg er en pige på 16, som søger et seriøst fritidsjob (så nej, jeg søger ikke små sexlege og hvad, I nu tænker på!)’, står der i jobannoncen.[pagebreak]

Men det faktum, at hun fjernede billeder og ændrede teksten i sin jobannoncerne havde altså ikke nogen stor effekt på, hvem der skrev til hende. 

”Jeg ved egentlig ikke, hvordan man slipper for krænkende tilbud. Jeg ændrede annoncen, så den på ingen måde kunne misforstås,” siger Maja, der konkluderer, at der findes ’mange klamme mennesker på nettet’.

”Det kom bag på mig, at folk kunne finde på at skrive, at jeg skulle gøre det eller det for at få et job. Jeg synes, det er meget grænseoverskridende,” siger Maja.

Tydeligt, hvad folk ønsker

For det meste er de seksuelle undertoner i henvendelserne ikke til at tage fejl af, hvis man overhovedet kan kalde dem undertoner, fortæller Maja. 

”Kun en gang har jeg oplevet, at det ikke var tydeligt. Det var en, der sagde, at han havde et job, hvor man skulle lægge tøj sammen og sådan noget. Det troede jeg på, men efter noget tid sagde han pludselig, at jeg skulle lave nogle frække ting for at få jobbet,” siger Maja.

Hun snakkede med sin mor og far om de henvendelser hun fik, når hun lagde jobannoncer på nettet, hvor alle kunne se dem. De rådede hende til at slette dem og prøve ikke at tænke for meget over dem.

Derudover har Maja ikke snakket med nogen om de seksuelle henvendelser. Det er ikke noget, vennerne behøver at kende til, forklarer hun. 

”Jeg har meget holdt det for mig selv, for jeg synes, at det har været alt for grænseoverskridende og har ikke rigtig ville sige det til nogen,” sige Maja. 

Har du oplevet lignende, så skriv til [email protected]