Mænd flygter fra tvangsægteskaber

21. aug 2008
Mænd med indvandrerbaggrund opsøger ofte landet krisecentre for at slippe for at blive gift mod deres vilje

Det er ikke kun kvinder, der kommer i klemme i arrangerede ægteskaber. Landets krisecentre melder om, at mange mænd med indvandrerbaggrund også søger tilflugt hos dem for at undgå tvangsægteskaber.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

De unge mænd er på flugt og har brug for at skjule sig for familien, som med alle midler forsøger at få deres sønner tilbage og i nogle tilfælde kommer med dødstrusler.

Et krisecenter i Horsens fortæller derudover, at de flere gange har hjulpet forfulgte mænd med en ny identitet, der indebærer et nyt navn, et sted at bo langt væk fra familien, en ny skole og hjælp til at opbygge et nyt netværk.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- De unge er blevet for danske til at acceptere ikke selv at bestemme, hvem de skal giftes med. De er enten født i Danmark eller kommet hertil som ganske små. De lever mere efter den danske kultur. De har typisk haft en dansk kæreste. Det er svært for de unge, fordi de står helt alene med det. Nogle giver op psykisk og vender tilbage til familien, forklarer lederen af Horsens Krisecenter for Mænd, som kalder sig Søs Grønbæk. Af sikkerhedsgrunde bruger hun ikke sit rigtige navn, skriver Jyllands-Posten.

Et krisecenter i Århus melder om, at 1 ud af 10 henvendelser kommer fra mænd.

faktaboks