OK 2013: Madpakketyve får tre linjer i overenskomst

1. mar 2013, 14:50
Kommuner har forpligtet sig til en drøftelse af social dumping og kædeansvar. Vi betragter det som en sejr, at der er åbnet for en diskussion, siger 3F.

Det er ikke bare på private byggepladser af østeuropæisk arbejdskraft oplever elendige arbejdsforhold og sultelønninger. Udnyttelse og social dumping kan også finde sted på de offentlige arbejdspladser.

Det viser bl.a. afsløringer af østeuropæisk arbejdere, der overlevede ved at spise skolebørns kasserede madpakker på den skole, hvor de var hyret til at gøre rent.

Så da 500.000 offentligt ansatte for knap to uger siden fik sig en ny overenskomst, forpligtede de kommunale arbejdsgivere sig for første gang til at tage en politisk drøftelse om sociale klausuler og arbejdsgiverklausuler.

Kort fortalt handler det om kommunernes ansvar for løn og arbejdsforhold hos folk, der udfører arbejde på de kommunale arbejdspladser, men som er ansat via forskellige underleverandører.

3F: En sejr

Der er tale om blot tre linjer i den 58 sider lange overenskomstaftale. Alligevel betegner 3F det som et nybrud.

”Vi har taget hul på et tema, som vi ikke tidligere har været i stand til at få på dagsordenen. Vi betragter det som en sejr, at der er åbnet for en diskussion,” siger formanden for de offentligt ansatte 3F’ere, Ellen K. Lykkegaard.

Hun vil gerne have, at der indføres sociale klausuler i kommunens udbudspolitik.

De skal beskrive krav til arbejdsmiljøet, lønforhold, efteruddannelse af personalet – også hos de underentreprenører, som vinderen af et kommunalt udbudt opgave, måtte benytte.

Gyser-historier

Det var ifølge Ellen K. Lykkegaard ”ikke realistisk” at få indskrevet i den nye overenskomst, selv om man forsøgte.

Men behovet er til stede. Eksempelvis i den kommunale rengøringsverden, påpeger Ellen K. Lykkegaard:

”Vi har haft uhyggelige historier om grov udnyttelse af østeuropæisk arbejdskraft, hvor løn- og arbejdsforholdene har været frygteligt usle, og man har ladet folk bo, som man dårligt vil lade dyr bo herhjemme."

KL: Ingen binding, bare drøftelse!

Michael Ziegler (K), der er formand for KL’s Løn- og personaleudvalg og har ledet forhandlingerne for arbejdsgiversiden, understreger, at man fra arbejdsgiversiden alene har forpligtet sig til at drøfte sociale klausuler og arbejdsklausuler.

Han advarer mod at fagforeningen skruer forventningerne for højt op.

”Aftalen er en politisk drøftelse af temaet. Der er ingen konkret binding. Vi ville være nervøse over for at lave bindinger for kommunerne,” siger Michael Ziegler.