Madeleines forældre renset for mistanke

21. jul 2008
Kate og Gerry McCann er lettet over, at de i dag formelt er renset for mistanke i sagen om deres forsvundne datter, Madeleine. Sagen har i over et år tiltrukket sig verdens opmærksomhed.

Den lille britiske pige Madeleine er stadig forsvundet. Det samme er nu også den formelle mistanke mod hendes forældre.

Efter 14 måneders massive undersøgelser, oplyser portugisiske anklagere nu, at de ingen beviser har mod nogen af de tre hidtil mistænkte i sagen. Det drejer sig om forældreparret McCann og manden Robert Murat.

Anklagerne henlægger nu sagen.

Det betyder, at McCann-parrets advokater senere på ugen kan få adgang til sagens akter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Sagen kan blive genåbnet, hvis nye beviser kommer frem.

- Der er en grad af lettelse, men det er på ingen måde noget, der bliver fejret, siger McCann-familiens talsman, Clarence Mitchell, til The Sun.

- Det eneste, de tænker på, er at finde Madeleine. Vi håber, at de portugisiske myndigheder vil fortsætte med at samarbejde med deres private efterforskning, siger Clarence Mitchell.

Mistanke mod forældre undervejs

Madeleine - eller Maddie, som britiske medier har døbt hende - forsvandt fra sine forældres ferielejlighed i den portugisiske by Algarve i maj sidste år.

Tidligere har der været forlydener om, at britiske retsmedicinere havde fundet dna-materiale fra Madeleine i forældrenes lejede bil, hvilket ville stå i modstrid med forældrenes forklaring på, hvad der skete den aften.

En rapport fra de portugisiske anklagere, som blev lækket til pressen, har også bidraget til mistanken mod forældreparret. I rapporten diskuterede anklagerne årsagen til, at en blodhund sporede en 'lugt af død' i ferielejligheden, hvor den lille pige forsvandt fra.

Der blev dog senere rejst megen tvivl om disse fund, og politiet har vurderet, at de ikke kunne indgå som beviser.

Madeleine McCanns forældre meddeler, at de fortsat er overbevist om, at deres datter er blevet bortført. De fortsætter nu efterforskningen på egen hånd.

faktaboks