Madeleine: Politiet løj for Gerry

4. aug 2008
Portugisisk politi lagde i går samtlige dokumenter i sagen frem. Dokumenterne afslører, at Madeleines mor, Kate McCann, nægtede at svare på 48 spørgsmål, da hun blev afhørt, og at politiet løj for Gerry,

Kate McCann nægtede at svare på 48 spørgsmål, da hun den 7. september sidste år blev afhørt af det portugisiske politi i sagen om hendes forsvundne datter, Madeleine. Det skriver Daily Mail, der har kulegravet en del af det omfangsrige materiale, der blev offentliggjort i går.

Ifølge avisen nægtede Kate McCann at svare på de mange spørgsmål, fordi spørgsmålene havde til hensigt at få hende til at fremstå som mistænkt.

I alt sad Kate McCann til afhøring i 11 timer. Afhøringen foregik kort efter at hun og hendes mand Gerry officielt var blevet udpeget som mistænkte i sagen om den forsvundne Madeleine.

Ifølge Daily Mail handlede mange af spørgsmålene om hendes forhold til Madeleine.

McCann-familiens talsmand siger til Daily Mail, at det - i lyset af den senere udvikling - var klogt af Kate McCann at nægte at svare på de mange spørgsmål.

Løj for Gerry

De mange offentliggjorte dokumenter afslører også, at der ikke - sådan som det på et tidspunkt blev fremstillet - var nogen former for DNA-beviser mod forældrene. Under en afhøring af Gerry McCann oplyste politiet ellers, at Madeleines DNA var blevet fundet i en bil, som han havde lejet 25 dage efter hendes forsvinden.

De i alt flere end 20.000 sider i sagen er foreløbig blevet udleveret til cirka 1000 journalister. Familien McCann håber, at offentliggørelsen kan føre til et gennembrud i sagen og - krydser de fingre for - at Madeleine bliver fundet i god behold.

Den dengang 3-årige Madeleine forsvandt fra en portugisisk ferielejlighed den 3. maj 2007.

faktaboks