En 49-årig mand er dømt for at skyde en golden retriever i halsen. Modelfoto. Foto: Jon Nazca/Reuters/Ritzau Scanpix

Lystfisker skyder hund: ”Hold nu kæft, noget lort”

19. jun 2020, 14:28
En sort dag i mit liv. Sådan beskriver en 49-årig mand den novemberdag, hvor han skød en hund to gange i halsen.

En 49-årig mand fra Viby Sjælland var torsdag at finde i Retten i Roskilde, hvor han var sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven og for hærværk. Det skriver SN.dk.

LÆS OGSÅ: Ældre mand banket til døde og kastet i sø

At manden sad i retten skal tilskrives en episode tilbage i november måned, hvor han med sit luftgevær skød en hund ved navn Bodil to gange i halsen.

- Det var ikke et af de mest stolte øjeblikke i mit liv. Hold nu kæft, noget lort, sagde manden inde i retssalen.

Manden forklarede, at han har forsøgt at fortrænge selve episoden, der udspillede sig på en fisketur ved bredden af Langvad Å på Midtsjælland.

Der var tale om en sort dag, erindrede manden i retten, hvor han forklarede selve skudepisoden med, at han på daværende tidspunkt fik noget forkert medicin mod depression.

Detaljerne forblev dog uklare, da manden også havde drukket på den pågældende dag.

Manden forklarede foran dommeren, at han kunne huske et eller andet med en hund, der kom. Han fandt sit våben - et luftgevær med kaliber 4,5 millimeter - frem, sigtede og trykkede på aftrækkeren, så to skud blev sendt ind i halsen på golden retrieveren. Så kom hundens ejer, der begyndte at råbe og skrige, lød det fra manden ved gårdagens retsmøde.

Den blødende hund blev kørt til en dyreklinik, og dyret slap fra episoden med livet i behold. Manden erkendte begge sigtelser, hvilket udløste en bøde på 5.500 kroner. Han har også indgået et frivilligt forlig med hundens ejer, da han skal betale for dens operation og rengøring af den bil, der blev brugt til at køre hunden til dyreklinikken.