20201006184004486_1000
André Riel (th) blev udvist i slutminutterne af superligakampen mellem Lyngby og Sønderjyske. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Superliga-spiller erkender homofobisk udbrud

6. okt 2020, 19:30
André Riel undskylder for, at han kaldte Sønderjyske-spiller for "fucking homo" i søndagens superligakamp.

Lyngby-spilleren André Riel kom med et homofobisk udbrud mod en spiller fra Sønderjyske i de to holds kamp i Superligaen søndag.

Det erkender han over for DR Sporten og har også gjort det i en redegørelse, som klubben har sendt til Dansk Boldspil-Union (DBU) om episoden.

Da Sønderjyskes Stefan Gartenmann lå på græsset sent i søndagens 2-2-opgør, råbte André Riel: "Rejs dig op, din fucking homo".

Episoden udspillede sig lige foran dommer Jakob Kehlet, der med det samme viste Lyngby-angriberen det røde kort.

30-årige Riel undskylder for udbruddet.

- Derfor er det vigtigt for mig at erkende og undskylde mit udråb - også over for klubben, klubbens fans, sponsorer, mine holdkammerater, Sønderjyske og alle andre.

- Jeg har intet imod homoseksuelle og støtter sammen med resten af dansk fodbold op om de kampagner og tiltag, der bliver lavet for at støtte homoseksuelles rettigheder, siger André Riel ifølge DR Sporten.

Også Lyngby tager afstand fra Riels udbrud.

- I Lyngby tager vi kraftigt afstand fra homofobi og homofobiske udtalelser, uanset hvornår eller under hvilke omstændigheder de fremkommer, siger administrerende direktør Andreas Byder til klubbens hjemmeside.

- Det er noget, der ligger meget langt fra vores værdisæt, for vi er en klub, der rummer alle uanset race, køn, seksualitet, eller hvad der ellers måtte betyde noget for den enkelte.

Det er endnu uvist, hvilket efterspil episoden får. Fodboldens Disciplinærinstans skal vurdere, hvor lang straffen til Riel skal være.

Homofobi har tidligere været et stort tema i Superligaen og fyldte specielt meget i foråret 2019, da en gruppe OB-fans kom med homofobiske tilråb efter FC Københavns Viktor Fischer.

Fischer adresserede selv problemet i et interview, og dagen efter fik debatten nyt liv, da en gruppe Brøndby-fans sang homofobiske sange om Fischer efter en kamp mod FC Nordsjælland.

Både OB og Brøndby blev straffet med bøder på 25.000 kroner for de homofobiske tilråb.

Senest fik FC Midtjylland en bøde på 40.000 kroner for slagsange af homofobisk karakter fra FCM-fans i kampen mod AGF 21. juni i år samt en kamp mod OB i september sidste år.

/ritzau/