Lykketoft siger ja til Skypemøder på Borgen

28. nov 2012, 11:51
Mogens Lykketoft har for første gang givet tilladelse til, at to borgere kan møde Folketinget over videotelefon.

Det er en historisk teknikdag i Folketinget i dag.

For første gang nogensinde møder borgere deres folkevalgte uden rent faktisk at møde op på Christiansborg.

Det sker, når to kvinder, som begge er plaget af et handicap, møder Beskæftigelsesudvalget på en videokonference via computerprogrammet Skype.

"Det har altid været en betingelse eller en forståelse, at man skulle møde personligt frem, hvis man har foretræde for et udvalg," forklarer Folketingets formand, Mogens Lykketoft.

"Men nu har vi altså muligheden for at bruge Skype. Så synes jeg, det er rimeligt, vi bruger det," siger formanden, som har godkendt dagens forsøg.

Flere Skype-møder i fremtiden

Og Mogens Lykketoft forventer, at det ikke bliver sidste gang, at Folketinget får 'besøg' via Skype.

Men det kræver, at borgeren har en god grund:

"Det må vi tage vi stilling til i hvert enkelt tilfælde, for der kan jo være mange mærkelige begrundelser. Men et handicap er jo en meget konkret barriere," siger formanden.

De to kvinder, Jette Brubaker og Anita Lanng, der i dag møde politikerne, skal forklare udvalget, hvilke problemer de ser ved den reform af førtidspenion og fleksjob, som regeringen fremlagde kort inden sommerferien.

Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, ser frem til dagens Skype-møde.

"Det er ikke sådan, at det her skal blive en vane. Men nogle handicappede har så store vanskeligheder ved at komme herind, at det giver god mening," siger han.

Skype-mødet indledes klokken 14.