Lykkelig prostitueret er selvbedrag

22. sep 2008
Sexarbejdernes Interesse Organisation har oprettet en protesthjemmeside, og opfordrer skoler til at gøre brug af den i undervisningen. Sexolog Christina Tatarczuk er af en helt anden mening

Karen Jespersens Velfærdsministerium har oprettet en hjemmeside, hvor de prostituerede i følge talskvinden Sus fra SIO (Sexarbejdernes Interesse Organisation) mener, at de bliver hængt ud som stakler, der har haft en hård barndom. 

"På ministeriets side kan man læse, at de fleste sexarbejdere har haft en hård barndom med vold og andre former for omsorgssvigt. Det er der ingen dokumentation for, og der er heller ikke dokumentation for, at de lider af de samme traumer som soldater, der har været i krig. Det passer simpelthen ikke," siger Sus til metroXpress.

Et stort selvbedrag

Christina Tatarczuk, der er uddannet sexolog, tager skarpt afstand fra, at prostituerede ikke lider skade af at sælge deres krop. Hun har talt med flere prostituerede, der enten stadig er i faget eller er stoppet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Det er et stort selvbedrag. Man kan ikke lade mennesker indvardere sin krop uden, at det går ud over ens sjæl. De kvinder jeg har talt med fortæller, at de bagefter kæmper i flere år med oplevelserne, og oplever falsh back. Ja de kan lugte sæd i flere år efter. Det er altså ikke sundt hverken for krop eller sjæl", siger hun.

Christina Tatarczuk er af den holdning, at vi skal lade tvivlen komme kvinderne til gode og gøre som i Sverige og få prostitution kriminaliseret. Mange kvinder er unge, når de første gang sælger deres krop og de gør sig ikke tanker om, hvad der sker om ti år. Men det har konsekvenser bagefter.

"Det har altid konsekvenser, når der er penge indvolveret mellem mennesker, når de sælger deres krop. Så er sex ikke en nydelse for begge parter, så er det pludselig blevet en vare", siger Christina Tatarczuk.

 

faktaboks

Hvembetalerprisen.dk er Servicestyrelsens hjemmeside.

Hvembetalerprisen1.dk er SIO's protesthjemmeside

happylife.dk er Christina Tatarczuks hjemmeside