En ejer af en restaurant er blevet idømt 20 dages betinget fængsel for at have langet en kvindelig ansat en lussing. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Chef gav lussing: 20 dages betinget fængsel

13. jan 2020, 17:52
En kvindelig tjener fik en lussing af sin chef, fordi hun efterlyste den gode tone. Restaurantejeren er nu blevet idømt 20 dages betinget fængsel.

Ejeren af en restaurant på Djursland er blevet dømt for vold ved byretten i Randers, efter at han i juli 2019 langede en kvindelig tjener en lussing og tog fat i hendes arm, så hun gik ned i knæ.

Den tiltalte har fået 20 dages betinget fængsel. Han valgte ikke at anke dommen. Det skriver Fagbladet 3F.

LÆS OGSÅ: Kendis milliardær-onkel er gået bankerot

Den kvindelige tjener ønsker ikke selv at udtale sig, men hendes advokat Tobias Grotkjær Elmstrøm siger til Fagbladet 3F, at de er tilfredse med resultatet.

- Det var et tilfredsstillende resultat ud fra, at han (tiltalte, red.) erkendte sin skyld og blev dømt i overensstemmelse med anklageskriftet, siger Tobias Grotkjær Elmstrøm til Fagbladet 3F.

Han ser desuden frem til, at der kommer afgørelse i erstatningsspørgmålet. Den kvindelige tjener har nemlig stillet krav om at få udbetalt en erstatning, men det vil først blive besluttet senere i Erstatningsnævnet.

Restaurantejeren har hele tiden erkendt sin skyld, men har ikke tidligere ønsket at udtale sig om sagen.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse - Autist blev slået med knytnæve på bosted

Mandag stod han ved retten for første gang frem og fortalte sin version af historien. Han fortalte, at der over en længere periode havde været uoverensstemmelser mellem ham og den kvindelige tjener, som beklageligvis endte med en lussing og et hårdt greb i tjenerens arm.

- Jeg kunne ikke beherske mig, beklageligvis. Jeg skammer mig over, at jeg kunne finde på det. Og jeg er meget ked af de problemer, jeg har påført både min far og restauranten, siger han til Fagbladet 3F.

Det vækker stor glæde hos formand i 3F Djursland, Joan Brøgger, at den kvindelige tjener har fået medhold i sagen.

- Dommen slår fast, at når man er chef, skal man behandle sine ansatte ordentligt og med respekt. Der er tale om en chef, der er gået langt over stregen, siger Joan Brøgger og uddyber:

- Jeg håber desuden, at det kan give en større åbenhed, så man får øjnene op for, at man ikke behøver at bøje nakken overfor sin chef, siger hun.

LÆS OGSÅ: Vælgerflugt - Tusinder strømmer fra V til K