Tidligere ansatte hos Aalborg Renovation er blevet tilbudt penge mod at tie stille om mobning på jobbet. Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix

Lukker munden på skraldemænd: - Jeg skulle holde kæft

7. jan, 15:59
Flere tidligere ansatte hos Aalborg Renovation har skrevet under på fratrædelsesaftaler med tavshedsklausuler, som forbyder dem at fortælle at fortælle om mobning og chikane på jobbet. Men Henrik Kragh Andersen har takket nej til tilbuddet.

Henrik Kragh Andersen har fået et tilbud fra sin tidligere arbejdsgiver. Det gik ud på, at han ville få betalt sin uddannelse som chauffør og blive genansat hos virksomheden, når hans helbred var blevet bedre. Til gengæld skulle han tie stille om mobning, chikane og pres på jobbet hos Aalborg Renovation, skriver Nordjyske.  

LÆS OGSÅ: 15-årig dømt for vold mod ekskæreste - "Hun gjorde mig meget jaloux"

Det var en repræsentant fra 3F, der havde holdt møde med en kommunal administrationschef, som overleverede tilbuddet. Men i tilbuddet var der også klare betingelser, som indebar, at han ikke måtte udtale sig om sagen. Henrik Kragh Andersen er overbevist om, at han fik tilbuddet, fordi kommunen var blevet klar over, at han var gået til medierne for at gøre opmærksom på problemerne. 

Han valgte dog at takke nej til aftalen, men der gik ikke længe, inden han igen blev kontaktet af kommunen. I sidste uge modtog han nemlig endnu et tilbud.  

- Jeg fik at vide, at jeg kunne få 15.000 kroner. De 8000 skattefrit. Og så skulle jeg holde min kæft. Og der blev sagt: Hold kæft, siger Henrik Kragh Andersen til Nordjyske. 

På Roskilde Universitet sidder Rasmus Willig, der er leder af Center for Offentlige og Private Ansattes Ytringsfrihed. Han fastslår, at han ikke kan udtale sig om den konkrete sag, men han finder det betænkeligt, "hvis der er medarbejdere, som tilbydes ordninger i forbindelse med deres fratrædelse, hvor de pålægges tavshedsklausuler."

- I udgangspunktet må det være i offentlighedens interesse at få indsigt i en offentlig arbejdsplads, hvis politiske, såvel som konkret ledelsesmæssige beslutninger leder til negative konsekvenser som for eksempel sygdom, siger Rasmus Willig.

LÆS OGSÅ: Dansk topchef færdig efter kæmpe-fejl