12 sikkerhedsvagter fra Københavns Lufthavns Security blev fyret i midten af oktober. Deres fagforening mener, at opsigelserne er usaglige. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Derfor raser bitter strid: Tilbød fyrede ansatte nye job

6. feb, 11:23
Københavns Lufthavn er tilbage i normal drift efter security-medarbejdernes arbejdsnedlæggelse onsdag formiddag. Men selvom de 12 sikkerhedsfolk, hvis fyringer startede hele balladen, er blevet tilbudt en genansættelse, er deres fagforening stadig på barrikaderne. Nyt mæglingsmøde mellem parterne i morgen.

Dramaet om fyringerne af 12 security-medarbejdere, der lammede Københavns Lufthavn onsdag formiddag, er langt fra slut.

Sikkerhedspersonalet i lufhavnen nedlagde arbejdet, fordi de mener, at deres 12 kolleger tilbage i oktober sidste år blev fyret på et usagligt grundlag.

Samtidig var personalet utilfredse med, at lufthavnen ansatte nye – og angiveligt billigere – medarbejdere, efter at fyresedlerne var blevet uddelt. Især fordi ledelsens begrundelse for fyringerne var, at der ikke var arbejdsopgaver nok. 

LÆS OGSÅ: Lufthavnsvagter strejkede for fyrede kolleger: 'Det er simpelthen for groft'

Men selvom personalet altså genoptog arbejdet efter et par timers strejke i går, og de 12 fyrede sikkerhedsfolk i mandags blev tilbudt en genansættelse, er der stadig en dyb kløft mellem fagforeningen og lufthavnens ledelse. Striden, der udløste arbejdsnedlæggelsen, er nemlig langt fra løst.

- Jeg ville ønske, at vi kunne ja til det, men det er for sent. Der er ikke længere tillid til Securitys ledelse. Vi stoler ikke på, at de 12 medarbejdere ikke vil blive jagtet, hvis de siger ja tak til tilbudet (om genansættelse, red.), siger Ulla Thygesen, der er faglig sekretær i Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening.

Lufthavnsledelse: Vi har ikke ansat nye folk

Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening mener, at fyringerne var usaglige, fordi lufthavnen allerede tilbage i oktober havde planer om nye ansættelser og sidenhen har hyret et nyt hold securityfolk. Derfor er opsigelsesgrunden – bortfaldne arbejdsopgaver – ikke korrekt, og der må derfor ligge noget andet bag, mener man.

HR-direktør i Københavns Lufthavn Kirstine Bergenholtz bekræfter overfor A4 Arbejdsliv, at 12 securitymedarbejdere blev afskediget tilbage i oktober sidste år, fordi der ikke var nok arbejde til dem. Men hun afviser blankt, at lufthavnen skulle have haft planer om at ansætte nye medarbejdere, da de opsagde de 12, der af fagforeningen beskrives som garvede sikkerhedsfolk med 20-30 års erfaring.

- Vi havde ikke behov for samme kapacitet af securityfolk i SAG-afdelingen, der er den del af Security, som patruljerer lufthavnen. Da vi sagde de 12 kolleger op, havde vi ikke nogen som helst planer om at ansætte nye medarbejdere. Vi ansatte ikke folk, samtidig med vi opsagde folk, siger Kirstine Bergenholtz.

LÆS OGSÅ: 3F advarer: Chefer truer ansatte til at droppe fagforeningen

HR-direktøren forklarer, at et rekrutteringsbureau konstant er på udkig efter egnede kandidater til arbejdet som sikkerhedsvagt, så når lufthavnen har behov for ansætte flere folk, er bureauet klar til at hjælpe med kandidater. Men at det altså ikke er ensbetydende med, at lufthavnen i kølvandet på fyringerne har haft ansættelsesplaner.

- Påstanden om, at vi havde planer om at ansætte flere medarbejdere, da vi afskedigede i oktober, er absolut ikke korrekt. Vi har slet ikke ansat nye folk i den afdeling, hvor de 12 arbejdede, og det har vi heller ikke planer om. Det er rigtigt, at vi har modtaget et hold af nye medarbejdere i starten af denne uge. Men de er altså ansat i en anden afdeling af Security, nemlig i sikkerhedskontrollen, hvor man kontrollerer bagage og passagerer, siger Kirstine Bergenholtz.

Nu har man i snart tre måneder forsøgt at forhandle en ordentlig fratrædelsesaftale med ledelsen, og det er først i 11. time, at man siger, at 'nu kan I godt komme tilbage'
Ulla Thygesen, faglig sekretær, Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening

Den forklaring afvises dog af Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening. Ifølge Ulla Thygesen gik der knap tre uger, efter at opsigelserne var meldt ud, til der skete en større omrokering af omkring 30 medarbejdere mellem de forskellige afdelinger. Og derfor var der rig mulighed for at omplacere kollegerne fra patrulje til en anden funktion, lyder udlægningen. 

- De har flyttet rundt på folk i flere år. Det er samme overenskomst, samme ansættelsesforhold og samme lønninger. Man kunne sagtens have valgt at flytte de 12 medarbejdere til andre afdelinger. Vores kolleger blev fyret, fordi ledelsen ville af med dem, siger den faglige sekretær.

Lufthavnsledelse lægger sig ned

Lufthavnens HR-direktør fastholder, at de patruljerende sikkerhedsfolk blev afskediget, fordi der var mangel på arbejde til dem. Men hun kan godt forstå, hvorfor det ser mærkeligt ud for udenforstående, siger hun.

 - Hvorfor har vi ikke tænkt på de kolleger, vi sagde op i oktober, når vi nu ansætter ovre i den afdeling, der har med håndtering af gæster i sikkerhedskontrollen at gøre? Og der må jeg lægge mig ned og sige, at der har vi ikke været gode nok ledelsesmæssigt. Derfor har vi i mandags tilbudt de 12 opsagte medarbejdere at blive genansat ved securitysporene, siger Kirstine Bergenholtz.

Ulla Thygesen mener derimod, at forslaget kun er lagt på bordet, fordi lufthavnen har været bange for en potentiel arbejdsnedlæggelse, som de forsøgte at undgå ved at foreslå medarbejderne genansættelse i sikkerhedskontrollen.

- Tilbuddet kommer alt for sent. Nu har man i snart tre måneder forsøgt at forhandle en ordentlig fratrædelsesaftale med ledelsen, og det er først i 11. time, at man siger, at 'nu kan I godt komme tilbage'. Men den tillid, man gerne skulle have til sin daglige ledelse, er jo væk, når man bliver behandlet på den måde. Det er uanstændigt, siger hun.

Jeg har faktisk ikke engang nogen kommentar til den påstand. Så fjollet er det
Kirstine Bergenholtz, HR-direktør, Københavns Lufthavn

Efter arbejdsnedlæggelsen onsdag genoptages forhandlingerne omkring de 12 medarbejdere. Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening holder fast i de betingelser, der udløste arbejdsnedlæggelsen.

- Vi skal finde en løsning, der indebærer en godtgørelse for usaglig afskedigelse. Det er vores krav, siger Ulla Thygesen. 

Kirstine Bergenholtz afviser at kommentere på de nærmere detaljer fra forhandlinger i det fagretlige system – af hensyn til dialogen mellem de to parter og af respekt for de 12 individuelle opsigelsessager.

Afviser at vagter var for dyre og for selvstændige

Ifølge Ulla Thygesen er securityfolkenes anciennitet den virkelige årsag til afskedigelserne. Det fortalte hun til A4 Arbejdsliv under strejken onsdag:

- Man sparer op til 5.000 kroner per mand om måneden ved at ansætte helt nye. Den anden del er, at de garvede sikkerhedsfolk, der har været det i mange år, har kørt meget selvstændigt og truffet egne beslutninger. Men i dag vil man gerne have medarbejdere, der ikke har en mening om noget som helst, siger hun.

Men økonomi har overhovedet ikke spillet nogen rolle, lyder det fra lufthavnens HR-direktør.

- Jeg kan fuldstændig afvise, at de pågældende medarbejderes lønniveau har været en faktor i forhold til, hvorfor de er blevet udvalgt som dem, der skulle opsiges, siger Kirstine Bergenholtz.

Den forklaring køber sikkerhedsvagternes faglige sekretær dog ikke.

- Det kan godt være, at de siger, at det ikke er en spareøvelse, men det har det været. Det er en bevidst handling, hvor man har smidt alle de dyreste drenge og piger ud, siger Ulla Thygesen.

A4 Arbejdsliv har også forholdt lufthavnens HR-direktør anklagerne om, at man har villet skille sig af med kritiske medarbejdere.

- Jeg har faktisk ikke engang nogen kommentar til den påstand. Så fjollet er det, siger Kirstine Bergenholtz.

Arbejdsnedlæggelsen resulterede i, at sikkerhedspersonalets tillidsfolk og deres forbundsadvokat skal til mæglingsmøde med lufthavnsledelsen igen. Det foregår fredag hos DI.