Ludvigs mor blev fyret, da hun plejede ham

9. okt 2009
Konsulentguru, der lever af at hjælpe fyrede gennem kriser, afskedigede en ansat, mens hun var på plejeorlov for at passe sin alvorligt hjertesyge søn.

Ludvig på 15 måneder har så mange huller i hjertet, at han skal opereres flere gange og risikerer at dø. Hans mor Gry Hammerborg plejer ham hjemme på lægens ordrer.

Men her stopper Gry Hammerborgs bekymringer ikke. Midt under plejeorloven har hendes arbejdsgiver givet hende en fyreseddel.

Manden, der står bag fyringen, er konsulentguru og psykolog Stig Kjerulf, direktør i Kjerulf og Partnere. Han lever af at fortælle andre, hvordan man fyrer ansatte så menneskeligt som muligt.

”Jeg synes måske, det er mangel på menneskelig indsigt. Jeg har så mange bekymringer. En fyring er det sidste, jeg har brug for. Man er så bange, når ens søn ligger der i respirator med slanger i kroppen,” siger Gry Hammerborg.

I pendulfart til hospitalet
Ludvig har en meget alvorlig hjertefejl, der betyder, at familien Hammerborg har ligget i pendulfart mellem hjemmet i Allerød og Rigshospitalet hjerteafdeling.

Først håbede lægerne, at hullerne i Ludvigs hjerte ville vokse sammen af sig selv. Men så opdagede de, at blodet løber forkert gennem hjertet og overbelaster det.

”Det er en ualmindelig hård periode, hvor vi ofte ligger søvnløse. Vores datter Josefine på 5 år skal også passes, og min mand Morten arbejder fuld tid. Og Ludvigs tilstand er stadig meget usikker,” siger Gry Hammerborg, der gennem hele sin barselsorlov løbende har orienteret arbejdsgiveren om Ludvigs kritiske tilstand.  

Ny operation venter
Og behandlingen er langt fra slut endnu. En vanskelig operation venter, derfor skal Gry Hammerborg fortsat pleje Ludvig hjemme. Familiens håb er, at hullerne har lukket sig, når endnu en operation er foretaget.

”Jeg havde faktisk rigtig dårlig samvittighed over for min arbejdsgiver Kjerulf og Partnere, og følte jeg var til besvær. Personalechefen ringede flere gange under barselsorloven for at spørge, om jeg kom tilbage efter barslen, hvortil jeg måtte svare, at det var usikkert,” siger Gry Hammerborg

"Du er fyret"
Kjerulf og Partnere godkendte, at Gry Hammerborg fik ekstra orlov til at pleje Ludvig, når hendes barselsorlov udløb. Det kostede ikke firmaet noget, da kommunen havde sagt ja til at dække hendes løn i hele plejeperioden.

De første to uger af plejeperioden gik alt som planlagt, men så blev Gry Hammerborg ringet op af arbejdsgiveren. Budskabet var klart: Du er fyret.

Læs også: Fyring på kant med loven

”Kjerulf og Partnere sagde direkte, at det var vigtigt for dem, at plejeperioden og opsigelsesvarslet faldt sammen, så de ikke behøvede at betale den løn, de ellers skulle have betalt i opsigelsesperioden. Det modsatte jeg mig, fordi jeg mente, at det var ulovligt. De tjener på, at jeg har et sygt barn,” siger Gry Hammerborg, der nu er tvunget til at søge job i en periode hvor Ludvig skal operereres.

På sammenbruddets rand
Samme dag Gry Hammerborg var blevet fyret, brød hun sammen.

”Jeg har aldrig været tættere på at ryge ud over kanten. Jeg havde en kæmpe knude i maven. Jeg sank sammen og græd for øjnene af mine børn og kunne slet ikke stoppe igen. Der kunne jeg godt have brugt, at Kjerulf havde levet op til sin egen etik om krisehjælp under fyring,” siger Gry Hammerborg. 

Kjerulf og Partnere begrundede fyringen med finanskrise. Ser man på firmaets regnskab for 2008, steg omsætningen ellers med næsten to mio. kroner. Alligevel afviser Kjerulf og Partnere, at de har fyret Gry Hammerborg på grund af Ludvigs sygdom.

”Gry arbejdede med research i den afdeling, der rekruterer personale til firmaer. Hele den afdeling er blevet lukket på grund af finanskrisen, og vi har fyret fire andre,” siger direktør Stig Kjerulf .

Han afviser, at firmaet intet har gjort for Gry Hammerborg.

”Der har i den grad været opmærksomhed omkring Gry. Både opringninger, støtte, gave til hendes barn - alt hvad vi overhovedet kunne. Vi vil gerne have en samtale med hende efter det her,” siger Stig Kjerulf.

Trods fyring og en økonomisk usikker situation er Gry Hammerborgs største bekymring Ludvigs næste operation.

”Vores største håb er, at Ludvigs næste operation går godt , og at hullerne har lukket sig, så han ikke skal opereres mere,” siger Gry Hammerborg.

Stig Kjerulfs råd

Sådan lyder rådet fra guruen Stig Kjerulf til andre firmaer, der skal fyre:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

”Ingen fritages for et menneskeligt ansvar over for de berørte medarbejdere, lige meget hvem der er årsag til/ansvarlig for fratrædelsen. Den enkelte har krav på opmærksomhed, omsorg og al mulig støtte til at komme igennem den krise, som altid udløses ved en sådan begivenhed.”

De fleste konsulenter i Kjerulf og Partnere er psykologer.

Gry har tidligere været personaleleder i SAS, hvor hun var i 13 år.