Lolland undskylder incest og voldtægt

6. jun 2011
Lolland Kommune undskylder, at kommunen aldrig opdagede, at Brønderslevforældrene voldtog, tæskede og truede kæmpe børneflok.

Den hårdt belastede familie fra den såkaldte Brønderslevsag formåede at dreje Lolland Kommune om fingrene og fortsatte vanvittigt misbrug af børneflok.

Under sagen er det kommet frem, at kommunen i den grad sov i timen og lod stå til, da forældreparret voldtog, tæskede og truede sine børn.

Lolland Kommune havde to socialrådgivere ude på adressen, hvor familien boede, inden de flyttede ud af kommunen og til Brønderslev.

I det sekund dommen mod forældrene, der i Retten i Hjørring blev dømt for voldtægt, vold, vanrøgt og trusler mod deres børn, udsendte Lolland Kommune en lang undskyldning på mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Den politimæssige efterforskning har afsløret forbrydelser, som det er svært at forstå. Hvis Lolland Kommune ? eller nogen anden myndighed ? havde kendt til de forhold, der nu er afsagt dom om, ville det naturligvis have ført til politianmeldelse og en ny vurdering af børnenes situation. Men det vidste vi altså ikke. Sagen måtte behandles ud fra den viden, der var tilgængelig," forklarer kommunen.

Lolland Kommune mener, at sagen er blevet fremstillet som, om man i kommunen sad på hænderne og lod vanviddet fortsætte.

Det mener kommunen er forkert.

Men en dom i Ankestyrelsen viser, at Lolland Kommunen sov i timen. Allerede i 2006 skulle børnene være tvangsfjernet - det skete bare ikke.

"Det var ikke Lolland Kommunes vurdering på baggrund af den viden, der var tilgængelig på det pågældende tidspunkt. Det stod naturligvis klart, at der var tale om en familie, der havde behov for hjælp og støtte, men det var ikke kommunens vurdering, at der var grundlag for anbringelser," skriver kommunen.

Sagen står som en skamplet på Lolland Kommune, men kommunen forsikrer, at man nu som altid vil tage denne slags sager alvorligt.

"Medarbejdere, ledere og politikere i Lolland Kommune er naturligvis dybt berørte af den ulykkelige sag. Anklageskriftet og retssagen har oprullet vold og seksuelle overgreb af chokerende karakter. Med de oplysninger, der er kommet frem, må alle spørge sig selv, om noget er blevet overset, eller om noget skulle være gjort anderledes."