LOkrav: Rul del af fleksjobreform tilbage

31. jul 2013, 13:30
LO kræver ændringer af fleksjobordning, selvom faldet i antallet af job ikke er så slemt som først antaget. Der er lang vej til regeringens målsætning om at skabe 13.500 nye fleksjob, lyder det.

Hvis regeringen vil skabe 13.500 nye fleksjob inden 2016, skal fleksjob-ordningen ændres, så det igen bliver lettere at få fleksjob på den arbejdsplads, der allerede kender dig, når du bliver syg eller nedslidt.

Det siger Landsorganisationen i Danmark (LO), der er paraplyorganisation for 18 fagforbund, med udgangspunkt i den aktuelle udvikling i antallet af personer i fleksjob.

"Der er desværre meget lang vej til de 13.500 job, der er regeringens målsætning. Derfor opfordrer vi regeringen til at genoverveje en række af de ændringer, der er i den nye reform," siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

Konkret foreslår LO, at regeringen ruller en del af reformen tilbage. LO vil tilbage til, at en virksomhed kan få tilskud til en fleksjobber, når det handler om en person, der allerede er ansat i virksomheden.

"Det er kontra-produktivt"

Med den nye reform skal landets virksomheder nemlig selv betale for fleksjobberens løn i de første 12 måneder, og det lægger ifølge Ejner K. Holst en dæmper på lysten til at hjælpe en ansat, der bliver syg eller nedslidt.

"Det er kontra-produktivt i forhold til at fastholde folk i virksomhederne. Regeringen skulle overveje, om de ikke fik strammet pakningen for meget, da de ændrede fleksjob-ordningen på det punkt," siger han og fortsætter:

"Vi ved, at virksomhederne er mest motiverede til at ansætte folk i fleksjob, når det er personer, de kender i forvejen."

For lang vej til regeringens mål

I december 2012, før den nye reform af fleksjob-ordningen trådte i kraft, var 54.478 personer i fleksjob. En helt ny måling viser, at tallet i juni var 54.369.

Avisen.dk bragte tidligere i dag historien om, at antallet af personer var faldet med 675, siden reformen trådte i kraft den 1. januar 2013.

Tallene var baseret på en opgørelse fra maj - den første siden januar. Med de nyeste tal ligger antallet af personer i fleksjob 109 personer lavere, end umiddelbart før reformen trådte i kraft.

"Ligegyldigt hvilken periode du måler på, er der desværre lang vej til regeringens målsætning. Og hvis vi skal øge arbejdsstyrken blandt de mennesker, der ikke kan bestride et ordinært arbejde, så er det fantastisk vigtigt, at fleksjob-ordningen fungerer optimalt," siger LO-sekretær Ejner K. Holst.