I 2018 påkørte lokomotivfører Carsten Lutz en dement mand, som havde forvildet sig ned på skinnerne foran toget. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix (modelfoto)

Lokomotivfører fyret: Påkørte dement mand

12. jan, 18:22
Carsten Lutz blev fyret som lokomotivfører, da han blev ramt af posttraumatisk stress, som følge af flere personpåkørsler og nærved-påkørsler.

Påkørslen var uundgåelig, da lokomotivfører Carsten Lutz en dag i april 2018 påkørte dement mand på togsskinnerne.

LÆS OGSÅ: Skjult kamera: Familiefar tog billeder af nøgen steddatter

Manden havde forvildet sig ned på skinnerne ved Danshøj Station på det københavnske S-togsnet.

- Jeg kom fra Valby med to vognsæt, jeg var forsinket og kom rundt i en blød kurve, da han pludselig gik på skinnerne foran mig, fortæller til Carsten Lutz B.T.

Det var første gang, han påkørte et menneske. Og det har forfulgt ham lige siden. Ofte vågner han badet i sved og med angsten hamrende i brystet.

Carsten Lutz har ikke været på arbejde siden sidste sommer, og i september blev han fyret. På bare 14 måneder oplevede han endnu to påkørsler og fire nærved-påkørsler.

Det har ødelagt livet for de pårørende til ofrene. Og det har ødelagt Carsten Lutz' liv. Han har fået konstateret posttraumatisk stress (PTSD), skriver B.T.

LÆS OGSÅ: Mimrekortet forsvinder: Her er de nye rabatter

Hans værste oplevelse var da en kollega på cykel drejede ud på skinnerne og i sidste øjeblik sprang af cyklen, og undgik at blive trukket ind under toget.

- Jeg plejer ikke at være aggressiv, men jeg skældte ham ud, som jeg aldrig har skældt nogen ud før, fortæller Carsten Lutz til B.T.

Ifølge lægerne vil der gå et års tid før han kan tænke på en fremtid uden at få hovedpine af at følge børnene på seks og otte år i skole eller hvor han ikke må sige til sin hustru: "Undskyld, at jeg ikke har nået noget".

LÆS OGSÅ: "X Factor"-dommer begik royal bommert

Fakta

I 2018 blev ti mennesker dræbt, mens andre ti kom alvorligt til skade ved ulykker på de danske jernbaner. Derudover begik 31 selvmord ved at kaste sig ud foran et tog. Det viser tal fra Trafikstyrelsen. Desuden blev der i 2018 indberettet 921 såkaldte nærved-påkørsler.

Kilde: B.T.