Lokalformand trækker sig for at skåne LA

27. maj 2011
Huslejenævnet har de sidste 13 år behandlet 38 sager, hvor lejere har været utilfredse med Søren Pflug. Nu trækker han sig som lokalformand for Liberal Alliance.

Halvanden måned. Længere forblev Søren Pflug ikke formand for Liberal Alliance i Aalborg.

Det tidligere konservative byrådsmedlem har netop besluttet at trække sig fra posten. I en mail til sine bestyrelseskolleger begrunder han det med, at Avisen.dk har kontaktet ham og stillet en række spørgsmål om hans udlejningsvirksomhed i Aalborg.

"Det er mit indtryk, at man ønsker at kæde min private virksomhed sammen med mit politiske arbejde. Det ønsker jeg ikke at udsætte Liberal Alliance for. Derfor har jeg valgt at træde tilbage," siger Søren Pflug til nordjyske.dk.

Han mener, ikke, han har gjort noget forkert. Men den opfattelse har store dele af Aalborgs studerende, unge og udlejere ikke.

38 sager i huslejenævnet

Huslejenævnet har de sidste 13 år behandlet 38 sager, hvor lejere har været utilfredse med Søren Pflug, viser en aktindsigt foretaget af Avisen.dk. Lejerne fik medhold i 27 af sagerne. Resten er enten henlagt, forældede eller i gang.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Fornyelig tabte Søren Pflug seks sager i Huslejenævnet rejst af studerende, der ikke har fået deres depositum og varmepenge igen.

Inden 1. juni skal Søren Pflug betale i alt 57.760 kroner tilbage til de studerende, ellers vil LLO rejse krav om, at han fradømmes retten til at udleje boliger.

Efter at Søren Pflug havde talt med Avisen.dk i onsdags, ringede han til landsformand Leif Mikkelsen og meddelte, han alligevel vil trække sig.

Han skylder studerende 57.760 kroner i depositum. Er det foreneligt med at være lokalformand for Liberal Alliance?

"Nej. Det er ikke foreneligt med at være formand hos os. Han har nu valgt at trække sig set i lyset af den seneste udvikling. Det vil ske på næste bestyrelsesmøde i lokalafdelingen," siger Leif Mikkelsen.

Da Søren Pflug for halvanden måned siden var med til at stifte den ny lokalforening for Liberal Alliance i Aalborg, skrev partiet i en pressemeddelelse, at man med ham som formand havde "sikret sig en organisatorisk profil med stor erfaring".

Pflug: Politisk chikane

I følge Nordjyske skriver Søren Pflug i en e-mail til Liberal Alliance, at LLO har rejst den ny sag uden fuldmagt fra lejer. Det bekræfter ham i, at der er tale om "partipolitisk chikane, muligvis på et ulovligt grundlag".

"Det noget total vås. Fuldmagten er på plads i alle sager. Vi kan selvfølgelig ikke agere på vegne af andre mennesker uden en fuldmagt. Vi interesserer os ikke for hans politiske karriere, men udelukkende for hvordan han behandler sine lejere," siger Jørgen Dyreholm Jensen, daglig leder af LLO i Nordjylland.

Søren Pflug var i en lang årrække medlem af Det konservative Folkeparti i Aalborg, hvor han var både folketingskandidat og byrådsmedlem. Senest har Søren Pflug, der "periodisk bor i Holte", været medlem af partiets lokalafdeling i Rudersdal Kommune, som han imidlertid meldte sig ud af i forbindelse med sin indmeldelse i Liberal Alliance. 

Den hidtidige næstformand, Hans Peter Beck, konstitueres indtil videre som formand for partiets lokalafdeling i Aalborg. Søren Pflug har endnu ikke taget stilling til, om han fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem. 

"Der er jo også andre måder, jeg kan hjælpe partiet på," siger Pflug til Nordjyske.dk.