- Hvis Kristian Thulesen Dahl hører om problemer i byrådene, gemmer han sig, i stedet for at gøre noget ved det, siger nu tidligere partimedlem. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Lokale eks-DF’ere raser over Thulesen Dahl

29. maj 2020, 12:30
To byrådsmedlemmer i Vordingborg meldte sig i sidste uge ud af DF. Manglende interesse for baglandet og tavshed fra toppen gjorde udslaget. Det skriver Kommunen.dk.

Heino Hahn og John Pawlik er to ud af 18 byrådsmedlemmer landet over, der siden kommunalvalget 2017 har meldt sig ud af Dansk Folkeparti. 19. maj forlod de DF og meldte sig ind i Nye Borgerlige.

Over for Kommunen.dk begrunder de deres skift med, at de var utilfredse med Dansk Folkepartis topledelse.

- Toppen lytter ikke til os, de skaber problemer for os. Hvis Kristian Thulesen Dahl hører om problemer i byrådene, gemmer han sig, i stedet for at gøre noget ved det. Der er behov for, at ledelsen lytter til baglandet. Hvis der ikke er et bagland, er der intet parti, siger Heino Hahn.

Eks-medlemmerne er blandt andet utilfredse med, at DF var med til at placere et omtalt udrejsecenter på øen Lindholm i Vordingborg Kommune uden at fortælle byrådsmedlemmerne om det.

- Vi hørte aldrig fra dem inde på borgen. Engang imellem fik vi en mail med et holdkæftbolche, hvor der stod, vi ikke skulle udtale os til pressen om det ene og det andet. Det virker, som om de prøver at tie al kritik ihjel, siger John Pawlik til Kommunen.dk.

Topstyring og dårlig opbakning kan være årsag

Lektor ved institut for statskundskab på Københavns Universitet Karina Kosiara-Pedersen peger på, at topstyring i partiet kan være en medvirkende årsag til, at DF’s byrådsmedlemmer vælger at skifte parti.

- Som medlem af et topstyret parti kan man føle, at man ikke har noget at skulle have sagt. Det kan give anledning til problemer, hvis man ikke er enig i partiets linje. Det er ofte, at problemerne bliver større, hvis det går dårligt for partiet. Det er lettere at acceptere partidisciplinen, så længe det går godt, siger hun.

I sidste uge talte Kommunen.dk også med Lis Magnussen (V) og Mette Møller (V), der forlod DF i Guldborgsund i januar 2019. Her førte topstyringen blandt andet til stress og angst.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kristian Thulesen Dahl.