Lørdagskylling og chokokage med kokos

6. mar 2010
Dagens opskrifter er hyggelige at lave sammen. Og så er der sødt på menuen.

Appelsin-kanel kylling med ris

"Det er en meget stor misforståelse at lørdagskyllingen skal købes i en bakke. Den skal købes hel, så du selv får glæden ved at skære den ud. Og hvis du spørger mig, så skal den også være økologisk, det smager bare meget bedre, og nu er det jo lørdag, så der kan man godt bruge lidt mere på maden," siger Trine Hahnemann, der ugen igennem har leveret opskrifter på sund, der ikke tager en krig at lave. Men nu er det weekend, og så skal der også være noget sødt på menuen.

Læs også: "God mad kræver slet ikke 28 ingredienser"

Kylling og tilbehør:

  • 1 kylling skåret i 8 stykker
  • 1 frisk grøn chili i skiver
  • 1 kanelstang
  • 1 usprøjtet appelsin i skiver
  • 1 løg skåret i skiver
  • 50 g finhakket ingefær
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • Basmati ris
  • En grøn salat


Læg kyllingestykkerne i et ildfast fad, og vend dem med chili, kanel, appelsin, løg, ingefær, hvidløg og olivenolie. Drys med salt og peber, og steg dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Tilsæt derefter 4 dl vand, og lad dem derefter stege videre i 35 minutter. Server de stegte kyllingestykker med kogte ris og en grøn salat.


God chokoladekage til hele familien:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 150 g chokolade
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl fløde 13 %
  • 150 g mel
  • 100 g kokosmel
  • 2 spsk kakao


Topping:

  • 10 g smør
  • 200 g chokolade
  • 50 g kokosmel



10 til 12 stykker.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og sukker, til det er tykt og næsten hvidt. Smelt smør og chokolade sammen over vandbad. Lad det afkøle lidt, og rør derefter det i æggemassen.

Vend mel, bagepulver, kokosmel og kakao sammen i en skål, og rør det derefter det i æggemassen skiftevis med fløden. Pisk til sidst æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.

Smør en springform, 24 cm i diameter, med smør, og hæld dejen i formen. Bag kagen i 1 time ved 180 grader. Stik i kagen med en kødnål eller strikkepind når tiden er gået, den er færdig, hvis der ikke hænger dej ved, når den trækkes op af kagen. Hvis der hænger dej ved, bages den 5 til 10 minutter mere. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.

Lav imens topping. Smelt chokolade og smør over vandbad, når det er smeltet røres det igennem et par gangen. Sæt kagen på et fad og fordel chokoladen ud over, og drys til sidst med kokosmel. Kagen er klar til at spise, når chokoladen har sat sig.


TIP:  Kagen egner sig godt til at blive bagt et par dage i forvejen, den holder sig utroligt godt, fordi der er kokosmel i. Kan også med fordel fryses.

Opskriften er fra Trine Hahnemanns kogebog '365 hverdagsretter', der udkom i 2009.

Indkøb:
  • 1 kylling
  • 1 grøn chili
  • 1 kanelstang
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 løg skåret
  • 50 g ingefær
  • 1 hvidløg


Til chokoladekage:

  • 4 æg
  • Sukker
  • 200 g smør
  • 150 g chokolade
  • Bagepulver
  • 2 dl fløde 13 %
  • 100 g kokosmel
  • Kakao
  • 200 g chokolade
  • 50 g kokosmel