20210126-160940-L-1920x1280we
Arbejdsmarkedets parter og regeringen nåede til enighed om en ny trepartsaftale den 14. januar. Den aftale blev vedtaget i Folketinget den 2. februar. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Lønkompensation: Nu kan chefen igen kræve brug af ansattes feriedage

3. feb 2021, 12:33
Virksomheder kan igen kræve, at hjemsendte medarbejdere kvitterer med egne fridage for at få adgang til lønkompensationsordningen. Det blev vedtaget i Folketinget tirsdag.

Virksomheder kan igen kræve, at hjemsendte medarbejdere skal bruge nogle af deres feriedage for at modtage lønkompensation under de nuværende coronarestriktioner.

Arbejdsmarkedets parter og regeringen blev den 14. januar enige om at forlænge lønkompensationsordningen. Det blev tirsdag vedtaget i Folketinget, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: SF vil frede dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere til efter sommerferien

Det vil i den første lønkompensationsperiode fra den 18. januar betyde, at medarbejderen skal bruge en feriedag for de første 21 kalenderdage. Herefter ændres perioden til at gælde 28 kalenderdage. Virksomhederne kan dog maksimalt kræve, at medarbejderen bidrager med fem feriedage i alt.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S) udtrykker i pressemeddelelsen sin begejstring over vedtagelsen af den nye aftale, der blev enighed om mellem arbejdsmarkedets parter og regering den 14. januar:

- Jeg er glad for, at Folketingets partier også bakker op om at genindføre feriekravet i lønkompensationsordningen, som følger af trepartsaftalen fra 14. januar 2021. Det er en ordning, hvor lønmodtagere og arbejdsgivere bidrager og sikrer, at flest muligt bevarer deres job, mens der ikke er noget at lave på arbejdet på grund af corona. Jeg vil endnu en gang gerne takke arbejdsmarkedets parter for at tage ansvar i denne svære tid, siger Peter Hummelgaard i pressemeddelsen.