Lønforsikring steget til det dobbelte

11. jun 2010
Forsikring mod ledighed er steget med op til 70 procent på et halvt år. Forsikringsselskaberne kunne ikke tjene på forsikringerne, fordi arbejdsløsheden er steget. Det skriver Forbrugerrådets blad Tænk Penge i dag.

Siden januar er prisen på lønforsikringer steget voldsomt. Mellem 25 til 70 procent. Det skyldes, ifølge forsikringsselskaberne, at selv om flere har købt forsikringerne -  har flere  fået brug for dem, skriver Forbrugerrådets blad Tænk Penge, der udkommer i dag.

Den næststørste udbyder af lønsikringer på det danske marked er ALKA, som er tilknyttet en række fagforeninger:

”Kunderne har set præmiestigninger fra ingenting til en fordobling siden januar, alt afhængig af branche,” siger direktør Søren Schock Petersen til Tænk Penge.

Arbejdsløshed får skylden

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Hos den største selskab på markedet, Genworth, steg prisen med omkring 25 procent. Den tredjestørste udbyder er TopDanmark med omkring en fjerdedel af markedet. Selskabet satte ved årsskiftet priserne op med 50 – 70 procent, ligesom TrygVesta hævede priserne med 50 procent.

Det er den stigende arbejdsløshed og et presset arbejdsmarked, der har sendt priserne i vejret. Forsikringsselskaberne har derfor ikke kunne tjene penge på forsikringerne. Sidste år gik indbetalinger og udbetalinger lige op, og forsikringsselskaberne tjente derfor ikke noget på lønforsikringerne.

Antallet af lønmodtagere, der forsikrer sig, så de ikke kun skal nøjes med dagpenge, hvis de bliver ledige steg fra fra 70.000 i 2008 til 95.000 sidste år.

Lønforsikring

'Karensperiode', ’selvrisiko’, og alt det, der står med småt.

Læs mere i Tænk Penge om, hvad du skal holde øje med, hvis du køber lønforsikring.

taenk.dk/penge