Lars Løkke Rasmussen er på udkig efter nye udfordringer og stiftede i løbet af sidste år flere nye virksomheder. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Løkke stifter ny virksomhed

2. jan, 10:09
Den tidligere statsminister og formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, stiftede i september en enkeltmandsvirksomhed.

Lars Løkke Rasmussen, der sidste år blev vraget af sine egne partifæller som formand for Venstre, stiftede den 1. september 2019 sin helt egen enkeltmandsvirksomhed. Det er dog ikke hans eneste firma, da han kort forinden også havde oprettet to anpartsselskaber sammen med sin kone Sólrun Løkke Rasmussen under navnene Sollar Aps og Sollar Holding Aps, skriver eb.dk. 

LÆS OGSÅ: Butikskæde lider stort milliontab

Den tidligere statsminister har ikke oplyst enkeltvirksomhedens formål til myndighederne, men den er i branchen 'virksomhedsrådgivning og anden rådgivning om driftsledelse'. Hvis man ejer en enkeltmandsvirksomhed, er der ikke et lovkrav om åbenhed i regnskaberne. Derfor har det ikke været muligt for Ekstra Bladet at undersøge, om Lars Løkke Rasmussen benytter sig af sit nye firma, når han i foråret skal rejse land og rige rundt for at afholde otte foredrag. 

Som tidligere statsminister vil Lars Løkke Rasmussen frem mod sommeren 2021 modtage eftervederlag for knap 1,6 mio. kr. Derfor vil have blive modregnet i sin løn, hvis han tjener penge ved siden af gerningen som folketingsmedlem. Over for Ekstra Bladet slår han fast, at eventuelle indtægter vil blive modregnet efter de gældende regler.     

Da ikke, hvis du kører det over dit nye firma?

- Gør jeg det?, forlød det fra Lars Løkke Rasmussen til eb.dk. 

Det er det, jeg spørger om?

- Jeg gider ikke tale om min privatøkonomi. Hej, afsluttede han. 

Under rækken af foredrag i løbet af 2019 har Venstres tidligere formand ellers forklaret, at han har været udfordret af teknik, NemID og den slags problemer, som mange iværksættere støder på i et tungt system. 

Anklage: Kvinde hvidvaskede 166 millioner