Lars Løkke Rasmussen fik Dragsholm Slots Michelin-kok Claus Henriksen til at lave frikadeller, der slog "barndommens allerbedste erindringer om mors mad". Foto: Niels Ahlmann Olesen og Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix (arkiv)

Løkke sender nød-sms til slotsejer: Kan vi slå en hurtig handel af?

30. maj 2019
Det er "helt uhørt" siger eksperter om, at statsminster Lars Løkke Rasmussen fik løbe-ven til at "slå en hurtig handel af".

"Den ene tjeneste er den anden værd".

Det konstaterede ejeren af det eksklusive Dragsholm Slot, Mads Bøttger, da han med kort varsel sikrede Lars Løkke Rasmussen (V) et gavekort til et ophold på slottet.

LÆS OGSÅ: Løkkes partisoldat raser: Bedt om at smide tøjet i valglokale

Ifølge Ekstra Bladet stod Lars Løkke Rasmussen lillejuleaften i 2016 og manglede en ekstra gave til sin hustru Sólrun.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

I en sms til Mads Bøttger skrev statsministeren blandt andet: "Kan vi slå en hurtig handel af om en fredag til søndag på Dragsholm Slot (...) i løbet af foråret? (...) Bh. - og tak fordi du gad løbe med – Lars Løkke".

Ekstra Bladet har set dokumentation for at Mads Bøttger samme dag oprettede et personligt gavekort til Sólrun på et "gastronomiophold til to personer’ med en varighed på tre dage. Værdien var på 5.910 kroner.

Avisen skriver desuden, at Mads Bøttger sørgede for at få gavekortet bragt til Lars Løkke Rasmussens privatadresse.

Ifølge Ekstra Bladet indløste Sólrun og Lars Løkke Rasmussen gavekortet i august 2017. Her boede de ifølge avisen i Mads Bøttgers private hjem og fik et specialkomponeret gourmetophold - blandt andet fik Lars Løkke Rasmussen slottets Michelin-kok til at lave frikadeller.

Statsministeren var under opholdet desuden ude at løbe med Mads Bøttger og slottets chefsommelier.

Natascha Linn Felix er formand for den danske afdeling af den anerkendte antikorruptions-organisation Transparency International. Hun siger til Ekstra Bladet, at "alarmklokkerne ringer", når statsministeren og Mads Bøttger bruger udtryk som "slå en handel af" og "den ene tjeneste er den anden værd. Han mener, at Lars Løkke Rasmussens korrespondance med slotsejeren er "helt uhørt".

Mads Bøttger oplyser til Ekstra Bladet, at opholdet er betalt, men "kan i henhold til gældende branche-politik ikke udlevere nogle dokumenter".