Fotoet fra Statsministeriet, da Lars Løkke Rasmussen gav nøglerne videre til Socialdemokratiets Mette Frederiksen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Løkke i hårdt angreb på Mette F: "En alvorlig glidebane!"

4. jul 2019
Den tidligere statsminister kritiserer nu i skarpe vendinger Mette Frederiksens udnævnelse af rådgiver til toppost.

Det vækker opsigt på Christiansborg, at Mette Frederiksen (S) har valgt at oprette et nyt politisk sekretariat i Statsministeriet, der skal ledes af hendes personlige rådgiver Martin Rossen.

LÆS OGSÅ: Mette F. hyrer over-spindoktor: Så vild er hans løn

Han bliver desuden medlem af regeringens magtfulde koordinationsudvalg og økonomiudvalg.

Hos De Radikale ønsker man nu, at Folketingets Præsidium skal tage Mette Frederiksens udnævnelse af rådgiver til toppost op.

- Vi skal vide, om vi reelt sidder med en vicestatsminister, og hvordan Folketingets kontrolbeføjelser i så fald er over for ham, siger Jens Rohde (R) til nyhedsbureauet Ritzau.

Tidligere statsministerLars Løkke Rasmussen (V) ytrer sig nu i særdeles skarpe vendinger over Mette Frederiksen, der også har valgt at ansætte to personlige spindoktorer.

- En ting er tredoblingen af politiske rådgivere i statsministeriet. Det er jo “bare” skattekroner, men at sætte en politisk udpeget i spidsen for et sekretariatet af neutrale embedsmænd, det er et frontalangreb på den danske forvaltningstradition. Det smager af magtfuldkommenhed, skriver Lars Løkke Rasmussen på Twitter.

Se beskeden her:

Lars Løkke Rasmussen, der havde kun én personlig rådgiver ansat, da han var statsminister, er også klar i spyttet, da han i forbindelse med sin besked på Twitter bliver kaldt for "dårlig taber":

Mette Frederiksen forklarer sin beslutning således:

- Jeg ønsker at lede en regering, hvor vi sætter en klar politisk retning for Danmark. Der er behov for en langsigtet strategi, hvor beslutningerne ses i en helhed, udtalte hun tidligere på dagen i en pressemeddelelse.

- Hvis det skal lade sig gøre, så er der behov for at styrke den strategiske ledelse af regeringen, og det gør vi nu ved blandt andet at oprette et politisk sekretariat i Statsministeriet, lyder det endvidere fra den nye statsminister.