Lars Løkke Rasmussen (V) synes Københavns Kommune har et kæmpe problem. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Løkke efter "hjerteskærende" dokumentar: Jeg bliver ked af det

29. maj 2019
Et flertal på Christiansborg vil efter TV 2-dokumentaren "Daginstitutioner bag facaden" have fælles regler for tilsyn af daginstitutioner i hele landet.

- Jeg har set rigeligt til, at jeg bliver oprigtig ked af det. Jeg synes, det er nogle hjerteskærende scener, der bliver bragt, som jo et eller andet sted er et vidnesbyrd om et kolossalt ledelsesmæssigt svigt i Københavns Kommune.

LÆS OGSÅ: Kommuner står fast: Vi skal afgøre pension til nedslidte

Sådan siger Lars Løkke Rasmussen til TV 2 i en kommentar, efter tv-stationen tirsdag aften sendte dokumentaren "Daginstitutioner bag facaden".

I dokumentaren afslører TV 2 med skjulte optagelser et pædagogisk omsorgssvigt i københavnske dagtilbud.

Eksperter kalder det "skræmmende" og "skadende", mens statsministeren tilføjer ord som "rædselsfulde" og "følelseskolde".

Han mener ikke, det har noget med nomineringer at gøre, men at det "har noget at gøre med, om man er kvalificeret til sit job".

- Så jeg synes da virkelig, at Københavns Kommune har et kæmpe problem her, siger han.

Dagtilbudsloven indeholder i dag ingen krav til det pædagogiske tilsyn, men efter TV 2-dokumentaren vil et flertal på Christiansborg have fælles regler for tilsyn af daginstitutioner i hele landet, skriver Politiken.

- Vi skal stille større krav til de kommunale tilsyn med vuggestuer og børnehaver. Og så skal rapporterne være både offentlige og tilgængelige, siger Socialdemokratiets socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, til Politiken.

Hun får støtte fra De Radikale, SF, Dansk Folkeparti og Venstre.

København Kommunes børne- og ungeborgmester, Jesper Christensen (S) har i et interview med TV 2 oplyst, at afsløringerne har fået "personalemæssige konsekvenser" i de to institutioner, hvor de skjulte optagelser blev lavet.