Løkke dropper SPordningen

20. okt 2008
Regeringen er blevet enig med DF og LA om at undlade at genindføre SPordningen, der skulle have lettet trykket på arbejdsmarkedet.

 

Regeringen dropper genindførelsen af SP-ordningen. Det er finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) blevet enig med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om efter at have foretaget det bebudede kasseeftersyn.

Finansministeren siger til TV 2 News, at beslutningen er et vigtigt signal til danskerne om at bevare troen på fremtiden.

"Nogle har gerne villet tale dansk økonomi ned i et sort hul, og vi har et renteniveau, der er alt for højt i forhold til resten af Europa. I den situation er det vigtigt, at vi giver hinanden et håndslag på, at vi vil føre en håndfast økonomi og gennem en arbejdsmarkedsreform sikre, at der er tilstrækkelig arbejdskraft," siger Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger, at regeringen fastholder de bebudede skattelettelser.

"Der var en risiko for, at alle ville gå helt i sort. Nogle har troet på, at vi var på vej mod en større krise. Nu kan befolkningen efter denne aftale være sikker på, at skattelettelserne kommer. I den nuværende situation er der ikke brug for at genindføre SP-ordningen," siger Lars Løkke Rasmussen.

Den socialdemokratiske finanspolitiske ordfører, Morten Bødskov, siger, at regeringen nu har indset, at den var i mindretal, når det gjaldt genindførelse af SP-ordningen.

"Men det er ikke nok i forhold til den kraftige nedgang i dansk økonomi, vi kan se tegnene til i bl.a. byggesektoren," siger Morten Bødskov til TV 2 News.

Regeringen foreslog i forbindelse med fremlæggelsen af finansloven for 2009 at genindføre ordningen, der går ud på, at alle danskere med arbejde skal aflevere en procent af deres løn til tvungen opsparing. Hensigten var at taget presset af det danske arbejdsmarked.

Ifølge Dansk Banks cheføkonom, Steen Bocian, er beslutningen godt nyt for danskernes privatøkonomi.

"Som situationen er nu, hvor verden er på vej ned i vækst, er der ingen grund til at træde mere på bremsen. Den høje inflation sammen med faldende aktie- og boligformuer har i forvejen gjort det naturligt, at regeringen ikke genindfører SP-ordningen," siger Steen Bocian til borsen.dk.

/Newspaq/

faktaboks