Lars Løkke på Venstres Landsmøde i november. Foto: Henning Bagger / Scanpix

Løkke afslører nyt om exit: - Der var bagt op til drama

28. dec 2019
Lars Løkke Rasmussen valgte med vilje at undgå dagspressen i timerne efter han havde takket af som V-formand.

I DR-dokumentaren Lars, Mette og Magten, afslører tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen nu nye detaljer om den skæbnessvangre weekend i august, hvor han trak sig som formand for partiet Venstre. 

Hele sceancen fandt sted under et møde for Venstres forretningsudvalg uden for byen Brejning.

Her valgte Lars Løkke om lørdagen under mødet at gå sin vej efter knap en halv times redegørelse og fællessang. 

- Ingen ved, hvor diskussionerne havde ført os hen, så derfor har jeg, inden jeg går ind, truffet den foranstaltning, at når jeg har sagt tak for denne gang, så tager jeg en sidedør. Jeg har fået min egen bil kørt frem og så kører jeg væk, siger Lars Løkke Rasmussen i dokumentaren.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Kort efter at være gået ud af sidedøren, sender Lars Løkke Rasmussen et tweet, der skal vise sig som det endelige punktum for hans mangeårige tid som formand for Venstre.

- Vigtigt at holde fast i sin selvrespekt. Kan ikke være formand for et parti, hvor jeg som formand afskæres fra min mulighed for at få diskuteret og afprøvet den politiske linje, jeg har lagt, i det landsmøde-forum, hvor jeg er valgt. Tak for mange gode år, lød beskeden fra den nu afgåede V-formand på sin Twitter-profil. 

Netop tweetet og den efterfølgende undvigelse af dagspressen var en del af en nøje planlagt strategi, afslører Løkke. 

- Jeg er helt sikker på, at det havde været uhensigtsmæssigt både for mig og mit parti, hvis jeg havde mødt hele verden der. Det kan ikke lade sig gøre at holde sin mund, hvis man går ud og konfronterer en glubsk dansk dagspresse, som virkelig har bagt op til drama, siger Lars Løkke Rasmussen om sin exitplan.

Efter sin exit ud af sidedøren, ringede han ellers til sin kone og børn og inviterede dem på Hotel Koldingfjord.

En beslutning han tog for at undgå eventuelle journalister hjemme foran sin egen opgang, der rigtigt nok hurtigt fandt vej til den afgående formands hjem.