En hundelufter løj om, hvem der havde overfaldet ham (modelfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Løj om voldsomt overfald: Blev ikke tæsket af indvandrerdrenge

3. jul 2020, 09:06
Flere medier skrev i tirsdags om en mand, der var blevet overfaldet af en flok indvandrerdrenge. Det viste sig, at manden, der var fuld, da han blev afhørt af politiet, havde løjet om, hvem der overfaldt ham.

30. juni blev en 50-årig mand udsat for et groft overfald i Næstved, da han var ude at lufte sin hund. Efter overfaldet blev han indlagt med en lille hjerneblødning og to brækkede ribben.

LÆS OGSÅ: Hjemsendte ansatte har fået 14,2 milliarder kroner i løn

Her fortalte han politiet, at han havde bedt tre mænd af udenlandsk herkomst om at samle deres skrald op. Det fik mændene til at overfalde den 50-årige.

Nu viser det sig dog, at manden, der var fuld, da han blev afhørt, også var fuld af løgn.

Manden blev nemlig afhørt igen, da hans promille var en smule lavere, og her fortalte han Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at han ikke var blevet overfaldet af tre mænd med indvandrerbaggrund. Til gengæld var det en person han kendte fra Næstveds drukmiljø, der havde overfaldet ham, skriver SN.dk.

- Der er tale om et groft overfald, men offer og gerningsmand kender hinanden, og motivet var et personligt opgør, siger Peter Fobian Hvidberg, politikommissær og leder af lokal efterforskning i Næstved, fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til det sjællandske nyhedssite.

Historien om overfaldet blev beskrevet i mange medier. Derfor har det været vigtigt for det lokale politi at slå fast, at historien ikke var sand.

LÆS OGSÅ: Rekordhøje ledighedstal: 'Det værste venter stadig foran os'

Løgnen fandt den 50-årige mand angiveligt på, da han blev bange for, hvad hans overfaldsmand kunne finde på.