Lockout: KLhackere afsløret med FBImetoder

12. apr 2013, 13:58
To professionalle hackergrupper har ifølge forsker Lars Konzacks oplysninger opsporet personerne bag denne uges cyberangrebene på KL og videregivet dem til myndighederne. Politiet vil hverken be eller afkræfte oplysningerne.

De er blevet jagtet af hacker-grupper ved hjælp af metoder, der minder om FBI’s. Nu kan personerne bag cyber-angrebene på KL meget vel være afsløret.

Det siger lektor ved København Universitet, der forsker den globale hacker-bevægelse Anonymous. Han har haft kontakt med hacker-grupperne WeedHead Hackers og Anon Rogues.

”Jeg har fået at vide, at WeedHead Hackers og Anon Rogues har indleveret oplysninger på tre personer til politiet. Det er mænd over 18 år,” siger Lars Konzack.

Blandede sig i kamp på arbejdsmarkedet

De to hackergrupper indledte i går ’Operation Undercover In Denmark’ for at finde personerne bag mandagens og tirsdagens cyberangreb på KL.

Bagmændene havde signeret angrebene med Anonymous, og WeedHead Hackers og Anon Rogues mener ifølge lars Konzack, at de giver den globale hacker-bevægelse et dårligt ry.

Mandag og tirsdag blev KL udsat for omfattende cyberangreb, da anonyme hackere for anden gang på bare et år blandede sig i en verserende konflikt på arbejdsmarkedet.

Angrebene på KL lukke ned for KL hjemmeside og lammede senere webservere og mailsystemer.

Familiefar kan komme i knibe

Ifølge Avisen.dk oplysninger, kan der være en familiefar blandt de personer, hvis data skulle være overgivet til politiet.

Det er meget professionelle hackere, der har forestået klapjagten, vurderer Lars Konzack:

”De ved alt om dem, vil jeg mene. De fortalte mig lidt om deres arbejdsmetoder. Det minder om dem, som FBI bruger."

I politiet vil man hverken be- eller afkræfte, om det er fra hackergrupperne, man har modtaget data.

”Jeg kan ikke være specifik, men kan generelt sige, at vi nu har noget at gå efter i vores efterforskning. Jeg vil ikke udtale mig om, hvorvidt vi har fået noget fra nogen eller ej. Der pågår en efterforskning, der skal have ro,” siger chef for Rigspolitiets Nationale IT-efterforskningscenter, Johnny Lundberg.